
Haşhaşlı Yeşil Mercimekli Çıtır Börekler Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yufka
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 baş kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz,karabiber
- 5 çorba kaşığı sıvı yağ maydanoz
- 3 kaşık haşhaş ezmesi
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Haşhaşlı Yeşil Mercimekli Çıtır Börekler Tanımı Yapılışı
- Yeşil mercimeği 3 saat evvelce suda bekletip ben düdüklüde 10 dakika pişirdim işimiz süratli olsun diye ,siz suyun içinde bekletip diğer tenceredede pişirebilirsiniz.
- Haşlamış olduğumuz yeşil mercimeği süzgeçe alıp süzdürüyoruz.
- Başka yandan soğanı doğruyoruz.
- Yağımızı tavaya alıp ateşe koyuyoruz ısınan yağın içine soğanı alıp kavuruyoruz.
- Soğan hafif renk değiştirdikten sonra salçayı alıp, onuda kavurduktan sonra yeşil mercimek ,tuz ,baharatlarını da alıp yeterlice kavurduktan sonra öbür bir tabağa alıp soğuması sağlanır.
- Daha sonra iç harcını hazırlıyoruz.
- Birinci yufkayı serip hazırlamış olduğum iç harcını fırça yardımıyla sürüyoruz ikinci yufkayıda üstüne serip tıpkı harcı sürüyoruz.
- Sigara böreği üzere evvel dörde sonra 8 e bölüyoruz .
- Birebir süreci başka yufkaya uyguluyoruz yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
- Kalan haşhaşlı karışımın içine iki kaşık daha zeytinyağı koyup biraz daha karışımı inceltiyoruz.
- Yufkaların üzerine sürüp 200 derecelik ısınmış fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.