Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Yeşil Mercimekli Çıtır Börekler

Haşhaşlı Yeşil Mercimekli Çıtır Börekler
0
46

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
hashasli-yesil-mecimekli-citir-borekler.jpg

Haşhaşlı Yeşil Mercimekli Çıtır Börekler Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet yufka
İç gereci;
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 baş kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz,karabiber
  • 5 çorba kaşığı sıvı yağ maydanoz
Sos için;
  • 3 kaşık haşhaş ezmesi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Haşhaşlı Yeşil Mercimekli Çıtır Börekler Tanımı Yapılışı

  1. Yeşil mercimeği 3 saat evvelce suda bekletip ben düdüklüde 10 dakika pişirdim işimiz süratli olsun diye ,siz suyun içinde bekletip diğer tenceredede pişirebilirsiniz.
  2. Haşlamış olduğumuz yeşil mercimeği süzgeçe alıp süzdürüyoruz.
  3. Başka yandan soğanı doğruyoruz.
  4. Yağımızı tavaya alıp ateşe koyuyoruz ısınan yağın içine soğanı alıp kavuruyoruz.
  5. Soğan hafif renk değiştirdikten sonra salçayı alıp, onuda kavurduktan sonra yeşil mercimek ,tuz ,baharatlarını da alıp yeterlice kavurduktan sonra öbür bir tabağa alıp soğuması sağlanır.
  6. Daha sonra iç harcını hazırlıyoruz.
  7. Birinci yufkayı serip hazırlamış olduğum iç harcını fırça yardımıyla sürüyoruz ikinci yufkayıda üstüne serip tıpkı harcı sürüyoruz.
  8. Sigara böreği üzere evvel dörde sonra 8 e bölüyoruz .
  9. Birebir süreci başka yufkaya uyguluyoruz yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
  10. Kalan haşhaşlı karışımın içine iki kaşık daha zeytinyağı koyup biraz daha karışımı inceltiyoruz.
  11. Yufkaların üzerine sürüp 200 derecelik ısınmış fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Servise hazır afiyet olsun.
 

Similar threads

Haşhaşlı Mercimekli Bükme Tanımı İçin Materyaller 2 adet yufka İç harcı için 1 su bardağı mercimek1 adet kuru soğan7-8 sap maydanoz1 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuz Sosu için 1 çay bardağı çekilmiş haşhaş1 çay bardağı sıvı yağ Haşhaşlı Mercimekli Bükme Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Mercimekli Haşhaşlı Bükme Çıtır Çıtır Tarifi İçin Malzemeler 10 adet yufka250 gram kıyma2 adet beyaz soğan1 adet kırmızı soğan2 su bardağı yeşil mercimek1 tatlı kaşığı salça5-6 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pul biber1 çay kaşığı karabiber1 tutam maydanoz İçine : 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Haşhaşlı Yeşil Mercimekli Çıtır Börek (Mutlaka Deneyin) Tanımı İçin Malzemeler 2 adet büyük uzunluk yufka2 adet orta uzunluk soğan1 çorba yemek kaşığı tereyağıÇeyrek su bardağı sıvı yağ ya da zeytinyağı1 tatlı kaşığı salça2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimekYarım çay kaşığı karabiberYarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Yeşil Mercimekli Haşhaşlı Börek Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yufka2 adet orta uzunluk soğan1 yemek yemek kaşığı tereyağı1/4 (çeyrek) su bardağı zeytinyağı1/2 (yarım) yemek kaşığı salça1.5 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber1/2 (yarım) çay kaşığı pul biberTuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
132
Çıtır Çıtır Haşhaşlı Mercimekli Bükme Tarifi İçin Malzemeler 4 adet yufka1 çay bardağı zeytinyağı250 gram haşhaş ezmesi İç harcı için 1 su bardağı yeşil mercimek2-3 yemek kaşığı sıvı yağ1 adet büyük boy kuru soğan1 tatlı kaşığı biber salçasıYarım demet maydanoz1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt