
Çıtır Çıtır Haşhaşlı Mercimekli Bükme Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 250 gram haşhaş ezmesi
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Çıtır Çıtır Haşhaşlı Mercimekli Bükme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mercimek haşlanır, suyu süzülür. Tencereye azıcık yağ alınır. Kuru soğan küp doğranır ve pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Üzerine salça ilave edilir kavrulunca haşlanan mercimek, tuz ve karabiber eklenir. Bir iki tur çevrilir ve ocaktan alınır. Üzerine ince kıyılmış maydanoz eklenir, karıştırılır.
- Haşhaş ezmesi ve zeytinyağı sürülecek kıvama gelinceye kadar karıştırılır. Tezgahın üzerine bir adet yufka alınır. Her yerine haşhaşlı yağ sürülür.
- İkinci yufka da üzerine serilir. Yine aynı şekilde haşhaş sürülür. 8 eşit parçaya ayrılır. Geniş kısmına mercimekli iç harç eklenir ve yanlardan katlayarak rulo yapılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Hepsi aynı şekilde yapılır.
- Üzerine sıvı yağ sürülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet şifa olsun inşallah ????