Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Çıtır Haşhaşlı Mercimekli Bükme

Çıtır Çıtır Haşhaşlı Mercimekli Bükme
0
34

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
citir-citir-hashasli-mercimekli-bukme.jpg

Çıtır Çıtır Haşhaşlı Mercimekli Bükme Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 250 gram haşhaş ezmesi
İç harcı için
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Çıtır Çıtır Haşhaşlı Mercimekli Bükme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Mercimek haşlanır, suyu süzülür. Tencereye azıcık yağ alınır. Kuru soğan küp doğranır ve pembeleşinceye kadar kavrulur.
  2. Üzerine salça ilave edilir kavrulunca haşlanan mercimek, tuz ve karabiber eklenir. Bir iki tur çevrilir ve ocaktan alınır. Üzerine ince kıyılmış maydanoz eklenir, karıştırılır.
  3. Haşhaş ezmesi ve zeytinyağı sürülecek kıvama gelinceye kadar karıştırılır. Tezgahın üzerine bir adet yufka alınır. Her yerine haşhaşlı yağ sürülür.
  4. İkinci yufka da üzerine serilir. Yine aynı şekilde haşhaş sürülür. 8 eşit parçaya ayrılır. Geniş kısmına mercimekli iç harç eklenir ve yanlardan katlayarak rulo yapılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Hepsi aynı şekilde yapılır.
  5. Üzerine sıvı yağ sürülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet şifa olsun inşallah ????
Çıtır Çıtır Haşhaşlı Mercimekli Bükme Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt