Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Harika Dilim Börek

Harika Dilim Börek

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
99

Harika Dilim Börek Tanımı İçin Malzemeler

• 3 adet böreklik yufka
İç harcı için;
  • 3 adet haşlanmış patates
  • 100 gram kaşar peyniri
  • 200 gram köy peyniri kullandım (Siz hangi peynirleri dilek ederseniz onu kullanın)
  • 1 çay bardağı süt
  • 100 gram erimiş tereyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerin için ayırın)
Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt

Harika Dilim Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İç harcı için; tüm materyalleri ve rendelenmiş peynirleri karıştıralım.
  2. Harcı 3 eşit kesime ayıralım.
  3. 1. Yufkayı serip, harcın bir modülünü yufkanın üzerine yayalım.
  4. Üzerine 2. Yufkayı serip, harcın başka bir modülünü yufkanın üzerine yayalım.
  5. Son yufkayı serip kalan harcı yaydıktan sonra üç yufkayı birden rulo yapalım ve 2 şer santim genişliğinde dilimleyelim. Tepsimize dizelim. Üzerine yumurta sarısı süt karışımını sürüp susam çörek otu serpelim.
  6. Ben tepsiyi streçle sarıp, bir gece buzdolabında beklettim.
  7. Ertesi gün evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirelim herkese afiyet olsun ❤
Harika Dilim Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Sonbahar Böreği (Denemeyen Pişman Olur Harika Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler 6 adet yufka5 su bardağı rendelenmiş balkbağı4,5 yemek kaşığı şeker2,5 su bardağı iri dövülmüş ceviz Sosu için; 2 yemek kaşığı sulu yoğurtYarım su bardağı sıvı yağYarım su bardağı süt Üzeri için; 1 adet yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Puf Puf Kabaran Peynirli Dilim Börek Tanımı İçin Malzemeler 5 adet yufka Sosu için; 1 adet yumurta4 yemek kaşığı yoğurt100 gram eritilmiş tereyağı1 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı soda2 su bardağı beyaz peynir2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniriYarım demet maydanoz1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Tava Böreği Tanımı İçin Malzemeler 2,5 adet yufkaKaşar peyniri,lor peyniri yada köy peyniri Sos için; 1 adet yumurta1 su bardağı süt1 çay kaşığı ucu kadar tuz1 çay kaşığı karbonat Tava Böreği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yumurta ,süt, tuz, karbonatı karıştırma kabında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
163
Katmer Börek Tanımı İçin Materyaller 4 adet yufka Sosu için; 200 ml krema1 şişe soda1 çay bardağı sıvı yağTuz İç harcı için; 4 adet patates100 gram kaşar1 dilim yağlı peynirMaydanoz1 yemek kaşığı domates salçasıTuz, karabiber Katmer Börek Tanımı Yapılışı Birinci olarak iç harcımızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Sodalı Nefis Muska Böreği Tanımı İçin Malzemeler 4 adet yufka100 gram margarin yahut tereyağı1 adet yumurtaÇörek otuSusam1 şişe maden suyu İç harcı : Dilediğiniz bir peynir çeşidi ve maydanoz Sodalı Nefis Muska Böreği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle margarini bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
118
858,505Konular
982,656Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt