Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sonbahar Böreği (Denemeyen Pişman Olur Harika Bir Lezzet)

Sonbahar Böreği (Denemeyen Pişman Olur Harika Bir Lezzet)
0
49

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
sonbahar-boregi-denemeyen-pisman-olur-harika-bir-lezzet.jpg

Sonbahar Böreği (Denemeyen Pişman Olur Harika Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 5 su bardağı rendelenmiş balkbağı
  • 4,5 yemek kaşığı şeker
  • 2,5 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı sulu yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
Üzeri için;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sulu yoğurt

Sonbahar Böreği (Denemeyen Pişman Olur Harika Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle balkabağımızı rendeleyelim.
  2. Peşinden cevizleri ayıklayıp iri taneli kıyalım.
  3. Daha sonra derin bir kaba, balkabağını cevizi ve şekeri ilave edip karıştıralım.
  4. Ardından sos malzemelerini de uygun bir kaba ekleyip karıştıralım.
  5. Fırın kabımızın en altını yağlayalım üstüne bir adet yufkayı serip üzerine sostan döküp fırçayla iyice yayalım.
  6. İkinci yufkayı da serip onu da soslayıp üzerine iç harcımızın yarısını ekleyelim ve her yerine yayalım.
  7. Tekrar iki kat yufka çıkalım ve son harcı da ekleyip en üstüne de iki kat yufka çıkalım. (yufkaların aralarına mutlaka sostan sürelim her katına).
  8. En son yoğurtlu yumurta sarımızdan sürüp önceden ısıttığımız 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
  9. Piştikten sonra dilimleyip soğuk servis edelim afiyet olsun ????????????.
Not; kenarda kalan yufkaları da içine kullanabilirsiniz.

Üzerine susam da ekleyebilirsiniz.

Fırında altı pişmezse fırını alt ayarına getirip altını istediğiniz kıvam da pişirebilirsiniz.

Sıcakta servis edebilirsiniz ama soğuk daha lezzetli oluyor :)).

Şeker miktarınızı kabağınızın tatlılığına göre bir miktar değiştirebilirsiniz.

Sonbahar Böreği (Denemeyen Pişman Olur Harika Bir Lezzet) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,656Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt