Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haftaya tatlı bir başlangıç Muhallebili Revani tarifi

Haftaya tatlı bir başlangıç Muhallebili Revani tarifi

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
REVANI-376x211-1-300x168.jpg

  Şerbetli tatlıları seviyorsunuz ama bu yaz günlerinde serinlik mi istiyorsunuz? O vakit bu tatlı tamda size nazaran olacak. Limonlu muhallebinin ferahlatan lezzeti ve yumuşacık şerbetli revani buluştu, ortaya inanılmaz bir lezzet çıktı. O vakit çabucak tanımımıza geçelim..

LİMONLU MUHALLEBİLİ REVANİ
 

Malzemeler; 

Muhallebi için; 
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet limonun suyu ve kabuğu
Yapılışı; 
  1. Muhallebi için bir tencerenin içerisine süt, un, nişasta ve yumurta sarısını ekleyip karıştıralım ve ocağa alalım hafif ağırlaşıp kıvam alana kadar pişirelim.
  2. Yoğunlaşmaya hafifçe başladığında vanilya, limon suyu, limon kabuğu ekleyelim ve ocaktan aldıktan sonra tereyağını ekleyip karıştıralım.


Revani için;
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet limonun kabuğu
  • Birkaç damla limon suyu
  • Kırık fındık ya da ceviz
Şerbeti için; 
  • 2 buçuk su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu


Yapılışı; 
  1. Öncelikle şerbetimizi yapalım. Küçük bir tencereye su ve şekeri alın ve kaynatın, kaynamaya başlayınca limon suyunu ek edin. Birkaç dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğuması için kenara koyun.
  2. Keki için bir karıştırma kabına yumurtaları kıralım ve çırpalım, şekeri ekleyelim çırpalım.
  3. Yağını ve yoğurdu da ek ettikten sonra son sefer çırpalım.
  4. Un, kabartma tozu, vanilya ve irmiği eleyerek karışıma ekleyelim.
  5. Limon suyu ve kabuğunu da ek ettikten sonra bir spatula yardımıyla karıştıralım.
  6. Yağladığımız borcama ya da tepsiye kek harcınızı dökün ve evvelce ısıttığınız 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.
  7. Pişen kekin üzerine çatalla delikler açın ve soğuk şerbeti üzerine dökün.
  8. Şerbet yeterlice çektikten sonra soğuyan muhallebiyi üzerine dökelim ve dolapta 2-3 saat kadar dinlemesini bekleyelim. Dinlenen revaninizi dilimleyip üzerini istediğiniz üzere sunuma hazırlayıp servis edebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun, tekrar görüşene dek hoşça kalın.
 

Similar threads

Muhallebili Revani Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı şeker1 su bardağı irmik1 su bardağı un1 adet kabartma tozu1 adet vanilyaYarım limonun rendesi Şerbeti için 2 su bardağı şeker2 su bardağı su1-2 damla limon suyu Muhallebisi için 2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Muhallebili Revani Tanımı İçin Malzemeler 4 adet yumurta (oda ısında )1 su bardağı yoğurt (biraz sulu olsun yoğurt )1 su bardağı toz şeker1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı irmik2 su bardağı un ( azaltıp çoğalta bilirsiniz1 çay bardağı portakal suyu2 adet portakal kabuğu rendesi ince tarafıyla1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Muhallebili Revani (İki Tat Bir Arada) Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta1 su bardağı yoğurt1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı irmik1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1 su bardağı un Şerbeti için; 3 su bardağı su2 su bardağı şekerYarım limon suyu Muhallebisi için; 1,5 su bardağı süt5 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Limonlu Revani Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta1 çay bardağı şeker1 su bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ1.5 su bardağı irmik1 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 limon kabuğu rendesi Şerbeti için; 3 su bardağı şeker4 su bardağı suYarım limon Limonlu Revani Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
114
Enfes Muhallebili Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler Keki için; 3 adet yumurtaYarım su bardağı toz şeker1 çay bardağı bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı irmik1 su bardağı un (tepeleme dolu)1 paket kabartma tozu2 adet portakal kabuğu rendesi Muhallebisi için; 3 su bardağı süt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt