Limonlu Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım limon
Limonlu Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbeti ocağa alalım kaynadıktan sonra yarım limonu içine atıp, 10 dk daha kaynadıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar yüksek süratte 5 dk kadar çırpalım.
- Ardından başka materyalleri ekleyelim ve karıştıralım.
- Yağladığımız fırın tepsisine koyalım.
- Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
- Pişen kekimizin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra şerbetini ekleyelim şerbet çok üzere görünebilir size lakin revani hepsini çekecektir.
- Şerbeti de ek ettikten sonra 2-3 saat dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.