
Enfes Muhallebili Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un (tepeleme dolu)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet portakal kabuğu rendesi
- 3 su bardağı süt (200 ml bardakla )
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 ,5 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Enfes Muhallebili Portakallı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak küçük bir tencereye su ve şekeri ekleyip 10 dk. Kadar kaynatalım.
- Şerbetimiz,kaynadıktan sonra limonun suyunu ekleyip 5 dakika kadar kaynatıp ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım. Revani’mizin şerbeti hazır.
- Kek harcımız için yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından tüm malzemeleri ekleyip tekrar çırpalım.
- Son olarak rendelenmiş portakal kabuklarını ekleyip,yağlı kağıt serilmiş kare borcama kekimizin iç harcını döküp 190 derece fırında 30 dakika pişirelim.
- Kekimiz pişerken tatlımızın muhallebisi hazırlayalım.
- Vanilya hariç diğer tüm malzemelerimizi tenceremize alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak,muhallebi kıvamına gelince,son olarak vanilyamızı ekleyip,ocağımızın altını kapatalım.
- Pişen kekimizi fırından çıkardıktan sonra 10 dakika kadar sıcağının çıkmasını bekleyelim.
- Soğuyan kekimizi tezgaha alıp ortadan ikiye keselim.
- Alt katını borcama yerleştirip üzerine şerbet döküp,üzerine muhallebi döküp,kekimizin diğer ikinci katını üzerine yerleştirip geriye kalan şerbeti üzerine döküp,şerbetin çekmesi için üzerine tepsi koyup dışarıda 30 dakika bekletelim.
- Ardından buzdolabına alıp iyice soğutup,servis ederken üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin. Afiyet olsun.