teknolojiuzmani
FD Üye
Portakallı Muhallebili Kek Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 çay bardağı un
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağında 1 parmak eksik şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 su bardağı portakal suyu
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
Portakallı Muhallebili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak kekimizi hazırlayalım. Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak 5 dakika beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Başka gereçleri sırasıyla ekleyelim. Süt, sıvı yağı ek ederek 1-2 dakika daha çırpalım.
- Akabinde elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Materyallerimiz güzelce karıştıktan sonra yağlanmış unlanmış turta kalıbına harcımızı dökelim.
- Kekimizi evvelden ısıttığımız 180 derecede 30 dakika kadar pişirelim. Piştikten sonra soğumaya bırakalım.
- Muhallebisi için bütün gereçleri koyalım tencereyi ocağa alalım, muhallebi kaynayıp yoğunlaşana kadar pişirelim. Bu evrede daima karıştıralım.
- Muhallebimiz kaynayınca altını kapatalım ılımaya bırakalım.
- Portakal sosu için.
- Portakal sosu için tüm gereçleri pişiriyoruz sonra ılımaya bırakıyoruz.
- Sonra kekimizi aykırı çevirip muhallebiyi koyuyoruz daha sonrada portakal sosunu.Şimdiden afiyet olsun ????????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.