Enfes Muhallebili Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un (tepeleme dolu)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet portakal kabuğu rendesi
- 3 su bardağı süt (200 ml bardakla )
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 ,5 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Enfes Muhallebili Portakallı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak küçük bir tencereye su ve şekeri ekleyip 10 dk. Kadar kaynatalım.
- Şerbetimiz,kaynadıktan sonra limonun suyunu ekleyip 5 dakika kadar kaynatıp ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım. Revani’mizin şerbeti hazır.
- Kek harcımız için yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından tüm malzemeleri ekleyip tekrar çırpalım.
- Son olarak rendelenmiş portakal kabuklarını ekleyip,yağlı kağıt serilmiş kare borcama kekimizin iç harcını döküp 190 derece fırında 30 dakika pişirelim.
- Kekimiz pişerken tatlımızın muhallebisi hazırlayalım.
- Vanilya hariç diğer tüm malzemelerimizi tenceremize alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak,muhallebi kıvamına gelince,son olarak vanilyamızı ekleyip,ocağımızın altını kapatalım.
- Pişen kekimizi fırından çıkardıktan sonra 10 dakika kadar sıcağının çıkmasını bekleyelim.
- Soğuyan kekimizi tezgaha alıp ortadan ikiye keselim.
- Alt katını borcama yerleştirip üzerine şerbet döküp,üzerine muhallebi döküp,kekimizin diğer ikinci katını üzerine yerleştirip geriye kalan şerbeti üzerine döküp,şerbetin çekmesi için üzerine tepsi koyup dışarıda 30 dakika bekletelim.
- Ardından buzdolabına alıp iyice soğutup,servis ederken üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.