Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güneşte Salça Ve Domates Kabuklarından Salça

Hoş geldin! King3838 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Güneşte Salça Ve Domates Kabuklarından Salça
0
43

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
guneste-salca-ve-domates-kabuklarindan-salca.jpg

Güneşte Salça Ve Domates Kabuklarından Salça Tanımı İçin Gereçler

  • 10 kg domateşten 1, 5-2 kg ortasında salça çıkar. sulu bırakırsanız 2, 5 kg a kadar artar. ölçüler
  • 20 kg domates
  • 1 kg kapya biber
  • 2 yemek kaşığı kayatuzu
  • Salça büsbütün bitince 1 su bardağı zeytinyağı ve kayatuzu eklemesi

Güneşte Salça Ve Domates Kabuklarından Salça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Az ölçüde deneyecekler domatesleri yıkayıp 30 saniye sıcak suya atıp oradan soğuk suya alıp kabuklarını soya bilirler. Benim üzere çok ölçüde yapacak olanlar soyacak ile kabukları soyup büyük geniş bir tencereye istifleyin.
  2. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri parçalayıp robottan geçirin.
  3. Rengini canlandırma için 20 kg a 1 kg kapya biber de çekin.
  4. Kapyanın çekirdek yataklarını da çekin.
  5. Çektiğiniz domatesleri yörenizde ismi tarz, ilistir yahut kevgir hangi isimle anlıyorsa o elekten geçirin.
  6. Çekirdekleri üstte kalsın alta posa salça geçsin.
  7. Bu alta geçen salçayı pak bir çuvala koyup üzerine tartı bastırıp suyunu çıkarın.
  8. Suyu çıkan yoğunlaşana salçayı çuvalda geniş tepsiye alın.
  9. 2 yemek kaşığı kadar kayatuzu ile karıştırın.
  10. Güneşte 4 ile 7 gün ortasında güneşleyin. Mühlet bulunduğunuz iklim jenerasyonuna nazaran değişir. Kıvamına bakarak karar verin. Çok sulu çok kuru olmasın. Birde öğle güneş ışıklarına dik maruz bırakmayın tül üzere bişey örtün. Tam dik güneşte kırmızı renk pigmentini öldürebilir.
  11. Salça kıvam alınca besbelli olacak ölçüde tuz ve 1 su bardağı zeytinyağı ek edip cam bir kavanoza alın.
  12. Kabukları ise ocakta yeterlice eriyip sulanan kadar kaynatın.
  13. Robottan geçirin. İnce süt süzeğinden geçirip alta kalan kısmı birkaç gün güneşlendirip. İster kullanın. İsterseniz olağan salçaya karıştırın.
 

Similar threads

Domates Kabuğundan Salça Tanımı İçin Gereçler 50 kg domatesin kabuğuTuz Domates Kabuğundan Salça Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Soyduğum domates kabuklarını derin bir tencereye alıp üzerine biraz tuz ek edip kavurdum. Su eklemenize gerek yok zira kendi su bırakıyor. Suyunu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Konutta Şalca Üretimi Güneşte Salça Nasıl Yapılır Görüntülü İçin Gereçler 10 kg rio domates4 yemek kaşığı salamuralık tuz (Kaya tuzu) Meskende Şalca Üretimi Güneşte Salça Nasıl Yapılır Görüntülü Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Domatesleri yıkadıktan sonra sap kısımlarını alıp gelişi hoş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Domates Kabuklarından Acı Sos Tanımı İçin Materyaller 10 kg soyduğunuz domates kabukları2 kg acı kapya biber1 çay bardağı zeytin yağı10 diş sarımsakTuz Domates Kabuklarından Acı Sos Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Evvelce kabukları salça yapıyordum fakat artık acı sosa çeviriyorum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Domates Kabuğundan Biberli Salça Tarifi İçin Malzemeler *5 kg domatesin kabukları *6 adet kırmızı biber *Tuz Domates Kabuğundan Biberli Salça Tarifi Yapılışı Domates kabuklarını derin bir vahşi alıp üzerine çekirdekleri çıkarılmış iri doğranmış biberleri ve tuzu ekleyip üzerini kapatalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
Domates Kabuğundan Salça Tarifi İçin Malzemeler *5 kg domatesin kabukları *Tuzlu Domates Kabuğundan Salça Tarifi Yapılışı Domates kabuklarını derin bir vahşi koyup üzerine tuzlu ekleyip güneşte birkaç gün bekletelim ,ardından suyunu süzelim ve kabukları süzgeçten geçirelim Kabukları çöpe...
Cevaplar
0
Görüntüleme
152
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt