teknolojiuzmani
FD Üye

Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 12 adet güllaç yaprağı
- 1 kutu süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım çay bardağı toz fıstık
- 1 kase kadar çilek
Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütümüzü öncelikle ılık olacak kadar ısıtıyoruz.
- Üzerine şekerimizi ekleyip karıştırarak şekerin ermesini sağlıyoruz.
- Ocaktan alıp içine bir paket vanilyamızı ekliyoruz güllaç hazırlayacağımız kabımıza güllaç yapraklarını serip her kata hazırladığımız süt karışımından yediriyoruz.
- Yapraklar bitince en son kalan sütümüzüde yediriyoruz.
- Dolapta en az bir saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek üzerinin süslemesini yapıyoruz afiyet olsun ????????