Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Göçmen Usulü Tavuk Kapama

Göçmen Usulü Tavuk Kapama
0
112

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Göçmen Tarzı Tavuk Kapama Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet tavuk baget
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 dis sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber

Göçmen Metodu Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle tenceremize tavuk bagetleri alıp bir parmak geçene kadar sıcak su ek edip pişiriyoruz.
  2. Daha sonra bir buçuk bardak pirinci ılık suda 25 dk bekletelim.
  3. Daha sonra tavamıza ince ince kıyılmış soğan ve sarımsak karı kavuralım.
  4. Daha sonra ince kıyılmış domatesleri ekleyip pirinçleri süzüp tavaya alıp kavuralım.
  5. Üstüne baharatları ek edelim karıştıralım.
  6. Daha sonra borcama pilavı dökelim ve üstüne bagetlerin derisini çıkartabilirsiniz isterseniz pirinçlerin içine bastırıp yerleştirelim.
  7. Üstüne bagetleri haşladığımız tavuk suyunu dökelim.
  8. Bir kasede iki yemek kaşığı salça ve zeytinyağı ile karıştırıp tavukların üstüne sürelim.
  9. Kapya biber yeşil biber ve domates halkaları ile süsleyelim.
  10. 200 derece fırında 35 dk pişirelim. Afiyet olsun ????????‍????
Göçmen Tarzı Tavuk Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tavuk Kapama (Buryan) Tanımı İçin Materyaller 8 adet baget tavuk2.5 su bardağı pirinç1 maydanoz1 adet havuç1 adet soğan1 tatlı kaşığı kekik1 tatlı kaşığı toz biber1 diş sarımsak1 çay bardağı sıvı yağ Tavuk Kapama (Buryan) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Pirinci yıka; yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Tavuk Kapama Tanımı İçin Malzemeler 1,5 su bardağı pirinç6-7 adet tavuk baget(incik)2 adet orta uzunluk soğan2 diş sarmısak4 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı2,5 su bardağı tavuk suyu1 çay kaşığı zerdeçal ,tuz ve isteğe bağlı baharat çeşitleri Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler 5-6 adet tavuk baget7 su bardağı su1 adet defne yaprağıTuz2 su bardağı bulgur1 adet kuru soğan1 adet kapya biber1 yemek kaşığı salçaZeytinyağKarabiber, kimyon, kekikTuz4,5-5 su bardağı tavuksuyu1 adet domates2 adet yeşilbiber Tavukların üzerine sürmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler 3 su bardağı bulgur2 adet soğan1 adet kapya biber1 adet yeşil biber2 adet domates1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı domates salçasıTuz4 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı8 adet tavuk baget1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Muhteşem Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler 5-6 adet tavuk baget1 buçuk litre su1 adet defne yaprağı Pilav için; 2,5 su bardağı bulgur1 çorba kaşığı salça1 adet kapya biber1-2 adet yeşil biber1 adet orta boy soğan1 çorba kaşığı tereyağ1/3 çay bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağYarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
858,505Konular
982,668Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt