elektronikci
FD Üye
Fırında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg süt
- 2 su bardak su
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)
Fırında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pirincimizi tencereye alıp yıkıyoruz.
- Yıkadığımız pirincin üzerine 2 su bardağı suyumuzu ekliyoruz.
- Ocağı bırakıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Üzerine 1 litre sütümüzü ekleyip karıştırıyoruz.
- Sonra bir bardak şekerimiz katıyoruz.
- Nişastamızı sütle açıyoruz.
- Nişastamızda ekleyip kaynamasını bekliyoruz.
- Kaynayan sütlacımızı üstüne vanilini ekliyoruz ve kaynadıktan 15 dakika sonra pişiriyoruz.
- Fırın kaplarımıza koyup fırının en üst tarafını koyup pişiriyoruz. İsterseniz üzerine fındık vesair ceviz ekleyebilirsiniz ve servise hazır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.