Sütlaç (Fırında) Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı pirinç
- 3,5 bardak su
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- Fındık tozu isteğe nazaran
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım paket vanilya
Sütlaç (Fırında) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle pirincimizi büyük bir tencerede suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Bu ortada nişastaya yarım bardak sütü ekleyip çırpıyoruz.
- Sonra pirinç pişince sütü ekliyoruz. Biraz karıştırıp nişastayı da koyuyoruz. Karışım tekrar kaynadıktan sonra şekeri ekliyoruz. Son bir defa daha kaynatıp tencereyi bir kenara alıyoruz.
- Daha sonra minik sütlaç çömleklerine sütlacı dolduruyoruz. Yaklaşık 8 çömlek dolması gerekir. Çömlekleri bir tepsiye dizip tepsinin yarısına kadar su dolduruyoruz.
- 200 derce fırında denetim ederek pişiriyoruz. Piştikten sonra soğuyunca buzdolabına koyup daha sonra üstüne fındık tozu döküp afiyetle yiyoruz. Herkesin denemesini tavsiye ederim lokantadakilerden bile daha lezzetli oluyor.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.