elektronikci
FD Üye
Fırında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg süt
- 2 su bardak su
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)
Fırında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pirincimizi tencereye alıp yıkıyoruz.
- Yıkadığımız pirincin üzerine 2 su bardağı suyumuzu ekliyoruz.
- Ocağı bırakıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Üzerine 1 litre sütümüzü ekleyip karıştırıyoruz.
- Sonra bir bardak şekerimiz katıyoruz.
- Nişastamızı sütle açıyoruz.
- Nişastamızda ekleyip kaynamasını bekliyoruz.
- Kaynayan sütlacımızı üstüne vanilini ekliyoruz ve kaynadıktan 15 dakika sonra pişiriyoruz.
- Fırın kaplarımıza koyup fırının en üst tarafını koyup pişiriyoruz. İsterseniz üzerine fındık vesair ceviz ekleyebilirsiniz ve servise hazır.