teknolojiuzmani
FD Üye
Fırında Somon Tanımı İçin Malzemeler
5-10 dilim ortası somon için :
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet limonun suyu
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tepeleme tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı çekilmiş karabiber
Fırında Somon Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağını tavada eritin.
- Derin bir kapta öteki gereçleri de ekleyerek uygunca karıştırın.
- Balıkları sosun içinde harmanladıktan sonra ağzını kapatarak buzdolabında 1 saat bekletin.
- 1 saatin sonunda evvelce ısıtılmış 180 derece fırında fanlı ayarda 15 dk pişirin. İşte bu kadar. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.