teknolojiuzmani
FD Üye
Fırında Somon Balığı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram somon balığı
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 adet limon
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı paprika tozu
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
Fırında Somon Balığı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle balıkları soğuk suda yıkayıp havlu kağıt ile kurutalım.
- Domates ve soğanları küp formunda keselim fotoğraftaki üzere, tüm baharatları ve zeytinyağını borcamımızın altına koyalım.
- Daha sonra balıklarımızı yapılan sosa bandıralım önlü gerili bir biçimde bir hoş yedirelim ve soğanla domatesi fotoğraftaki üzere koyalım.
- Domates ve soğanı koyduktan sonra 1 adet limonu üzerine sıkalım ve biraz tuz serpiştirelim ve hepsinin üzerinden birazcık daha zeytinyağı gezdirelim.
- Son olarak evvel yanmaz kağıt ve onun üzerine de folyo ile sarıp, evvelden ısıttığımız 200 derece fırınımıza verelim.
- Yarım saat o biçimde 10 dakika da folyoları çıkarıp(kızarması için) toplamda 40 dakika pişirelim.
Fırında Somon Balığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.