Fırında Kızarmış Dolma Biber Tanımı İçin Gereçler
İç Harcı İçin
- 1 büyük soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 büyük çay bardağı pirinç
- Nane
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Sıcak su
Fırında Kızarmış Dolma Biber Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel iç harcını yapalım soğanı doğrayın kavurun salçasını yıkanmış pirincin tuzunu baharatını atın.
- 2 çay bardağı sıcak su koyun kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Biberleri temizleyip yıkayıp doldurun borcama dizin üstüne yağı gezdirin salça ve sıcak su karıştırın tuz atın.
- Biberlerin üzerine geçecek biçimde su olacak 200 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirin ????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.