Fırında Şark Yordamı Dolma Tanımı İçin Materyaller
- 20-22 adet biber
- 3 su bardağı pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet taze soğan
- 3 adet domates
- 3 iri diş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 çay bardağı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı kaynamış sıcak su
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
Fırında Şark Adabı Dolma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirinci yarım saat kadar sıcak tuzlu suda bekletin.
- Biberleri temizleyip yıkayın, büyük bir kabın içine su doldurun 2 tatlı kaşığı tuz atıp karıştırın ve biberleri bu suda yarım saat bekletin (Hem lezzet açısından hemde biberin üzerindeki kalıntıların temizlenmesi için )
- Kuru soğan, taze soğan ve maydanozu yemeklik doğrayın, sarımsakları rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayın.
- Pirinci yıkayıp süzün, kabın içine alın, doğranmış zerzevatları salçaları, sarımsağı, zeytinyağını, yeteri kadar tuzunu ve baharatlarını hepsini bir hoş karıştırın.
- Biberleri bu iç materyalle doldurun ve uygun bir tepsiye yerleştirin.
- Kaynamış sıcak suyun içinde nar ekşisini ve bir çay kaşığı tuzu eritin,, bu suyu biberlerin üzerine dökün,.
- Evvelce ısıtılmış fırında 220 derecede pişirin, biberlerin üzeri biraz kızarınca fırından çıkarın, biberleri çatalla alt üst edin, tekrar fırına koyarak pişirmeye devam edin.
- Tekrar biberlerin üzeri kızarınca ya ve suyunu büsbütün çekinceye kadar bir saate yakın pişirin,, afiyetler olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.