
Fırında Güveçte Kaşarlı Mantar Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram mantar
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 7-8 dilim sucuk
- Dörde bölünmüş domates (Opsiyonel)
- Zeytinyağı
Fırında Güveçte Kaşarlı Mantar Tanımı Yapılışı
- Güvecin tabanını zeytinyağı ile yağlıyoruz.
- Mantarları yıkadıktan sonra 2ye 3e bölüp çok küçük kesimlere ayırmadan güveçe serpiştiriyoruz.
- Üzerine dörde böldüğünüz domatesleri yerleştiriyoruz.
- 180 derecede mantarlar suyunu salana kadar yaklaşık 20 dk pişiriyoruz.
- Mantarlar suyunu saldıktan sonra fırından çıkarıp üzerine kaşar peynir ve sucukları ekleyip kaşarlar eriyene kadar fırınlıyoruz.