Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güveçte Patatesli Kremalı Mantar

Güveçte Patatesli Kremalı Mantar
0
55

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Güveçte Patatesli Kremalı Mantar Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket mantar
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kutu krema
  • 1 adet kuru soğan
  • Pulbiber,karabiber,tuz ve kekik
Üzeri için;
  • Kaşar rendesi

Güveçte Patatesli Kremalı Mantar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patatesler küp küp doğranır.
  2. 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve baharatlarla harmanlanıp güveç kaplarına bölüştürülür. (ben 5 adet güveç kabına hisse ettim. )
  3. Fırında yumuşayana kadar pişirilir.
  4. Patatesler fırında iken mantarları hazırlayalım.
  5. Öncelikle mantarlar çok ince olmayacak halde doğranır.
  6. Üzerine soğan,biberler,zeytinyağ ve tereyağ eklenip ocakta üstü kapalı biçimde sotelenir.
  7. Mantarlar yumuşayınca krema,un,tuz ve karabiber eklenip 4-5 dakika orta ara karıştırılarak pişirilir.
  8. Pişen patateslerin üzerine kremalı mantar bölüştürülür.
  9. Üzerine kaşar rendesi eklenip fırına verilir.
  10. Kaşar eriyip üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Güveçte Patatesli Kremalı Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,773Mesajlar
33,068Kullanıcılar
deoxr64Son üye
Üst Alt