Fırında Beşamel Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
️Tavuk harcı için;
- 600 gram tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 adet kapya biber
- 3-4 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı bezelye
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 4 büyük uzunluk patates
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Beşamel Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yuvarlak dilimlediğimiz patatesleri fırın tepsisine alıp, üzerine baharatları ve sıvı yağı ekleyip, harmanlayalım ve tabanına dizelim.
- 200 derece fırında 10 -15 dakika kadar pişirelim.
- Tavaya yağı ve soğanları alıp, kavuralım.
- Daha sonra küp küp doğranmış tavukları da ek edip kavurmaya devam edelim.
- Tavuk piştikten sonra kapya biber ve yeşil biberleri ek edelim.
- Onlarda biraz kavrulduktan sonra salçayı, baharatları ve bezelyeyide ekleyip bir iki dakika daha pişirip ocaktan alalım.
- Beşamel sosu hazırlayalım. Bir tencereye tereyağı alıp eritelim, sonra unu ek edip kavuralım.
- Yavaş yavaş çırpma teliyle karıştırarak sütü ekleyelim.
- Tuz ve karabiberi de ekleyip kaynayana kadar karıştıralım (Ben muskatta rendeliyorum) kenara alalım.
- Fırında pişirdiğimiz patateslerin üzerine tavuk harcını yayalım.
- Üzerine beşamel sosu gezdirelim.
- Her yerini kaplayacak halde üzerine peynir serpiştirelim.
- 200 derece fırında peynirler kızarana kadar pişirelim. Deneyen herkese afiyet olsun ????.