Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Beşamel Soslu Tavuk

Fırında Beşamel Soslu Tavuk
0
100

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Fırında Beşamel Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler


️Tavuk harcı için;
  • 600 gram tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 adet kapya biber
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı bezelye
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
️Tabanı için;
  • 4 büyük uzunluk patates
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağı
️Beşamel sosu için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
️Üzeri için;
  • 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Beşamel Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yuvarlak dilimlediğimiz patatesleri fırın tepsisine alıp, üzerine baharatları ve sıvı yağı ekleyip, harmanlayalım ve tabanına dizelim.
  2. 200 derece fırında 10 -15 dakika kadar pişirelim.
  3. Tavaya yağı ve soğanları alıp, kavuralım.
  4. Daha sonra küp küp doğranmış tavukları da ek edip kavurmaya devam edelim.
  5. Tavuk piştikten sonra kapya biber ve yeşil biberleri ek edelim.
  6. Onlarda biraz kavrulduktan sonra salçayı, baharatları ve bezelyeyide ekleyip bir iki dakika daha pişirip ocaktan alalım.
  7. Beşamel sosu hazırlayalım. Bir tencereye tereyağı alıp eritelim, sonra unu ek edip kavuralım.
  8. Yavaş yavaş çırpma teliyle karıştırarak sütü ekleyelim.
  9. Tuz ve karabiberi de ekleyip kaynayana kadar karıştıralım (Ben muskatta rendeliyorum) kenara alalım.
  10. Fırında pişirdiğimiz patateslerin üzerine tavuk harcını yayalım.
  11. Üzerine beşamel sosu gezdirelim.
  12. Her yerini kaplayacak halde üzerine peynir serpiştirelim.
  13. 200 derece fırında peynirler kızarana kadar pişirelim. Deneyen herkese afiyet olsun ????.
Fırında Beşamel Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Fırında Beşamel Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler Püresi için 5-6 haşlanmış patates1 yemek kaşığı tereyağYarım çay bardağı sütTuz,karabiber Tavuk kısmı için: 500 gr tavuk göğsü2 sivri biber1 adet kapya biber1 adet soğan2 diş sarımsak3 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı salçaTuz karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Beşamel Soslu Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler 1.5 kilo tavuk but2-3 adet yeşil biber2 adet kapya biber2 adet domates3-4 diş sarımsak2 orta uzunluk soğanYarım yemek kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı tuzKarabiberPul biberZeytinyağıKekik Beşamel sos için gereçler; 2 su bardağı süt2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Beşamel Soslu Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller 1 kg tavuk göğsü2 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı biber salçası3 adet yeşil biber2 adet kapya biber3 adet kabuğu soyulmuş domates2 adet soğan3 diş sarımsak400 gram kültür mantarıTuz1 çay kaşığı kara biber1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Enfes Beşamel Soslu Tavuk Güveç Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo tavuk göğsü kuşbaşı3 yemek kaşığı sıvı yağ1 adet soğan2 diş sarımsak2 adet kapya biber (Küçük boy)2 adet yeşil biber (Küçük boy)8 adet mantar1 yemek kaşığı domates biber karışık salça2 yemek kaşığı domates sosu (Kışlık konserve)1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Beşamel Soslu Tavuk Patates Tanımı İçin Materyaller Patates için: 3 adet orta uzunluk patates3 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı kekik1 çay kaşığı tuz Tavuklu harç için: 2 adet tavuk göğsü1 adet soğan1 diş sarımsak1 yeşil biber2 yemek kaşığı domates sosu5 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt