iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 kg fener balığı (fileto)
2 adet havuç
2 adet patates
1 adet yapraklı kereviz
12 çay bardağı zeytinyağı
3 su bardağı su
Tuz,Karabiber
Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
1 adet limon
1 çorba kaşığı su
1 çorba kaşığı un
HAZIRLANIŞI
Fileto şeklinde hazırlanmış fener balığını geniş bir tencereye koyunİri küp şeklinde doğranmış havuç, su, tuz, karabiber ve zeytinyağını ilave edin Orta ateşte 15 dakika pişirin
İri küp şeklinde doğranmış patates ve kereviz ile kerevizin ince doğranmış yapraklarını ekleyip, 10 dakika daha pişirin Terbiyesi için yumurta sarısını limon suyu ile çırpın Un ve suyu ilave edip karıştırın
Ateşten indirmeden 2 3 dakika önce, hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ilave edin 2 taşım daha kaynattıktan sonra sıcak olarak servis yapın
1 kg fener balığı (fileto)
2 adet havuç
2 adet patates
1 adet yapraklı kereviz
12 çay bardağı zeytinyağı
3 su bardağı su
Tuz,Karabiber
Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
1 adet limon
1 çorba kaşığı su
1 çorba kaşığı un
HAZIRLANIŞI
Fileto şeklinde hazırlanmış fener balığını geniş bir tencereye koyunİri küp şeklinde doğranmış havuç, su, tuz, karabiber ve zeytinyağını ilave edin Orta ateşte 15 dakika pişirin
İri küp şeklinde doğranmış patates ve kereviz ile kerevizin ince doğranmış yapraklarını ekleyip, 10 dakika daha pişirin Terbiyesi için yumurta sarısını limon suyu ile çırpın Un ve suyu ilave edip karıştırın
Ateşten indirmeden 2 3 dakika önce, hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ilave edin 2 taşım daha kaynattıktan sonra sıcak olarak servis yapın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.