Fener Balığı Çorbası MALZEMELER 1 kg fener balığı (fileto) 2 adet havuç 2 adet patates 1 adet yapraklı kereviz 12 dere bardağı zeytinyağı 3 su bardağı su Tuz,Karabiber Terbiyesi için: 1 yumurta sarısı 1 adet limon 1 çorba kaşığı su 1 çorba kaşığı un HAZIRLANIŞI Fileto biçiminde hazırlanmış fener balığını geniş bir tencereye koyunKocaman küp şeklinde doğranmış havuç, su, tuzlu, karabiber ve zeytinyağını ek edin Orta ateşte 15 dakika pişirin Iri küp biçiminde doğranmış patates ve kereviz ile kerevizin ince doğranmış yapraklarını ekleyip, 10 dakika daha pişirin Terbiyesi için yumurta sarısını limon suyu ile çırpın Un ve suyu ilave edip karıştırın Ateşten indirmeden 2 3 dakika önce, hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ilave edin 2 taşım daha kaynattıktan sonradan sıcak olarak servis yapın id
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.