iltasyazilim
FD Üye
Enginarlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet enginar
*5 adet taze soğan (Arzuya göre arttırabilirsiniz)
*1 demet dereotu
*1 büyük boy kuru soğan
*2 su bardağı pirinç
*Zeytinyağ
Enginarlı Pilav Tarifi Yapılışı Yıkayıp ayıkladığımız enginarlarımızı dörde bölüp limonlu suda 1520 dakika yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz
Başka bir tencerede küp küp doğradığımız kuru soğan ile pirincimizi kavuruyoruz Enginarlar yumuşadıktan, pirinç de kavrulduktan sonra suyumuzu, enginarımızı ve tuzumuzu ekleyerek pilavın pişmesini bekliyoruz
Pilavımız piştikten sonra kıyılmış dereotu ve taze soğanı ekleyip, güzelce harmanlıyoruz
Afiyet olsun!
*4 adet enginar
*5 adet taze soğan (Arzuya göre arttırabilirsiniz)
*1 demet dereotu
*1 büyük boy kuru soğan
*2 su bardağı pirinç
*Zeytinyağ
Enginarlı Pilav Tarifi Yapılışı Yıkayıp ayıkladığımız enginarlarımızı dörde bölüp limonlu suda 1520 dakika yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz
Başka bir tencerede küp küp doğradığımız kuru soğan ile pirincimizi kavuruyoruz Enginarlar yumuşadıktan, pirinç de kavrulduktan sonra suyumuzu, enginarımızı ve tuzumuzu ekleyerek pilavın pişmesini bekliyoruz
Pilavımız piştikten sonra kıyılmış dereotu ve taze soğanı ekleyip, güzelce harmanlıyoruz
Afiyet olsun!