iltasyazilim
FD Üye
Enginarlı Plav Tarifi Resimli
Enginarlı Plav Tarifi,
Resimli Enginarlı Plav Tarifi
Malzemeler
4 adet enginar
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
6 sap taze soğan
Yarım demet dereotu
1 su bardağı pilavlık baldo pirinç
Hazırlanışı
Pirinci yıkayıp kaynar suda bekletin Arınmış enginarları limoni suda bekletin Taze soğanların tamamını incecik doğrayarak zeytinyağı ile birlikte pilav tenceresinde çok hafif soteleyin Farklı bir tencereye enginarları küp küp doğrayın 2 yemek kaşığı limon suyunu ve 1 kadeh kaynamış suyu ekleyip yumuşayana kadar haşlayın Pilav tenceresine kaynamış 15 kadeh su ekleyip içine 1 su bardağı pirinci ek edin Şeker ve tuzu da ekleyip kapağı kapalı şekilde pişirin Pilav suyunu çektikten sonradan pişen enginarları da ekleyip demlenmeye bırakın Servis esnasında kıyılmış dereotu ilave edin *
Enginarlı Plav Tarifi,
Resimli Enginarlı Plav Tarifi
Malzemeler
4 adet enginar
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
6 sap taze soğan
Yarım demet dereotu
1 su bardağı pilavlık baldo pirinç
Hazırlanışı
Pirinci yıkayıp kaynar suda bekletin Arınmış enginarları limoni suda bekletin Taze soğanların tamamını incecik doğrayarak zeytinyağı ile birlikte pilav tenceresinde çok hafif soteleyin Farklı bir tencereye enginarları küp küp doğrayın 2 yemek kaşığı limon suyunu ve 1 kadeh kaynamış suyu ekleyip yumuşayana kadar haşlayın Pilav tenceresine kaynamış 15 kadeh su ekleyip içine 1 su bardağı pirinci ek edin Şeker ve tuzu da ekleyip kapağı kapalı şekilde pişirin Pilav suyunu çektikten sonradan pişen enginarları da ekleyip demlenmeye bırakın Servis esnasında kıyılmış dereotu ilave edin *