iltasyazilim
FD Üye
Enginarlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet enginar
*3 adet taze soğan
*Bir tutam dere otu
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
*1 çay bardağı su
Pilav için:
*1, 5 su bardağı pirinç
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1, 5 su bardağı tavuk suyu, et suyu yada duru su( duru su koyacaksanız arzuya göre bulyon atabilirsiniz)
*Tuz
Üzeri için:
*Bir tutam dere otu
Enginarlı Pilav Tarifi Yapılışı İlk önce princimizi ılık suyla ıslatıp en az 20 dakika bekletelim Bir tavaya yağımızı ve ince kıydığımız taze soğanlarımızı atalım Bir iki kez çevirdikten sonra küçük küçük doğradığımız enginar köklerimizi atalım ve kavurmaya devam edelim İyice kavrulunca içine suyunu ekleyelim ve baharatlarını koyup kapağını kapatıp suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dakika pişirelim Bu sürenin sonunda enginarlara kürdan batırdığımızda rahatlıkla batıyor olmalı Eğer sertse çok az daha su ekleyip yumuşamasını sağlayabilirsiniz Pilavı yapacağımız tencereye yağımızı alalım üzerine pirincimizi atalım ve güzelce kavuralım Kavurma işlemi sonunda enginarlarımızı, suyunu ve tuzunu ekleyip kapağını kapatarak orta ateşte pilavımız göz göz oluncaya kadar pişirelim Piştikten sonra üzerini dereotuyla süsleyip servis edelim Afiyet olsun
*5 adet enginar
*3 adet taze soğan
*Bir tutam dere otu
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
*1 çay bardağı su
Pilav için:
*1, 5 su bardağı pirinç
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1, 5 su bardağı tavuk suyu, et suyu yada duru su( duru su koyacaksanız arzuya göre bulyon atabilirsiniz)
*Tuz
Üzeri için:
*Bir tutam dere otu
Enginarlı Pilav Tarifi Yapılışı İlk önce princimizi ılık suyla ıslatıp en az 20 dakika bekletelim Bir tavaya yağımızı ve ince kıydığımız taze soğanlarımızı atalım Bir iki kez çevirdikten sonra küçük küçük doğradığımız enginar köklerimizi atalım ve kavurmaya devam edelim İyice kavrulunca içine suyunu ekleyelim ve baharatlarını koyup kapağını kapatıp suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dakika pişirelim Bu sürenin sonunda enginarlara kürdan batırdığımızda rahatlıkla batıyor olmalı Eğer sertse çok az daha su ekleyip yumuşamasını sağlayabilirsiniz Pilavı yapacağımız tencereye yağımızı alalım üzerine pirincimizi atalım ve güzelce kavuralım Kavurma işlemi sonunda enginarlarımızı, suyunu ve tuzunu ekleyip kapağını kapatarak orta ateşte pilavımız göz göz oluncaya kadar pişirelim Piştikten sonra üzerini dereotuyla süsleyip servis edelim Afiyet olsun