Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Enginarlı Pilav

Enginarlı Pilav

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Enginarlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

*5 adet enginar
*3 adet taze soğan
*Bir tutam dere otu
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
*1 çay bardağı su

Pilav için:


*1, 5 su bardağı pirinç
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1, 5 su bardağı tavuk suyu, et suyu yada duru su( duru su koyacaksanız arzuya göre bulyon atabilirsiniz)
*Tuz

Üzeri için:


*Bir tutam dere otu

Enginarlı Pilav Tarifi Yapılışı İlk önce princimizi ılık suyla ıslatıp en az 20 dakika bekletelim Bir tavaya yağımızı ve ince kıydığımız taze soğanlarımızı atalım Bir iki kez çevirdikten sonra küçük küçük doğradığımız enginar köklerimizi atalım ve kavurmaya devam edelim İyice kavrulunca içine suyunu ekleyelim ve baharatlarını koyup kapağını kapatıp suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dakika pişirelim Bu sürenin sonunda enginarlara kürdan batırdığımızda rahatlıkla batıyor olmalı Eğer sertse çok az daha su ekleyip yumuşamasını sağlayabilirsiniz Pilavı yapacağımız tencereye yağımızı alalım üzerine pirincimizi atalım ve güzelce kavuralım Kavurma işlemi sonunda enginarlarımızı, suyunu ve tuzunu ekleyip kapağını kapatarak orta ateşte pilavımız göz göz oluncaya kadar pişirelim Piştikten sonra üzerini dereotuyla süsleyip servis edelim Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,664Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt