
Elmalı Cevizli Tart Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 100 gr tereyağ
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 3 adet büyük boy elma
- Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Elmalı Cevizli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim. Suyunu çekene kadar tavada karıştırarak kavuralım.
- Üzerine şekeri tarçını ilave edelim.
- 2 dakika daha kavurduktan sonra altını kapatıp cevizleri ilave edelim.
- Karıştırmadan soğuması için serin bir yere alalım.
- Soğuduktan sonra karıştıralım cevizler yumuşamasın.
- Daha sonra hamuru yoğurmak için oda ısısındaki tereyağını yumurtayı yoğurdu yoğurma kabına alalım yavaş yavaş un ilave edelim.
- Kabartma tozunu da ilave edip çok yumuşakta sertte olmayan bir hamur elde edelim.
- Yaklaşık 3,5bardak ün kullandım duruma göre değişiklik gösterebilir hamurdan bir portakal büyüklüğünde hamur alıp buzluğa koyalım.
- Kalan hamuru yağlı kağıt serilmiş tepsiye yaylım.
- Hazırladığımız iç harcını hamurun üzerine yayalım.
- Buzluktaki sertleşen hamuru rende yardımıyla rendeleyelim ve 200 derece kontürollü pişirelim deneyecek olanlara afiyet olsun. Soğuyan tart pudra şekeri serpile bilir.