
Elmalı Cevizli Tarçınlı Tart Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için :
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram tereyağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya ve kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 4 adet elma
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 1 küçük boy çay bardağı ince dövülmüş ceviz
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Elmalı Cevizli Tarçınlı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmaları kabuğunu soyalım rendeleyelim 3-4 dk kısık ateşte pişirelim .
- Sonra soğuması için bir tabağa alalım.
- Ceviz, tarçını koyup karıştıralım.
- Hamur için derin bir kaba unu koyalım ,ortasını havuz yapalım, diğer malzemeleri ortasına koyalım.
- Katı olmayan ele yapışmayan bir hamur elde edelim hamur 5 dk üzerine streç kapatıp dinlendirelim .
- Sonra hamuru ikiye bölelim iki yağlı kağıt arasına merdane ile 2-3 cm kalınlığında açalım.
- Yağlanmış tart kalıbına hamuru serelim .
- Çatalla delikler açalım.
- Hazırladığımız cevizli ,tarçınlı ,elmalı harcı üzerine yayalım.
- Diğer hamuru aynı şekilde açalım iki üç cm kalınlığında şeritler keselim.
- Elmalı tartın üzerine şeritleri yerleştirelim.
- Yağla çırpılmış yumurta sarısını şeritlerin üzerine sürelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dk kontrol ederek pişirelim.
- Sonra biraz soğuyunca pudra şekeri serpelim afiyet olsun.