Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ekmek Kadayıfı

Hoş geldin! crews tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Ekmek Kadayıfı
0
95

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Ekmek Kadayıfı Tanımı İçin Malzemeler


Kek için materyaller:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Karamelli şerbet için:
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
Ara kreması:
  • 3,5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 5 yemek kaşığı şeker

Ekmek Kadayıfı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurta ve toz şekeri mikserle 5 dakika çırpalım. Sütü ekleyelim az daha çırpalım sonra unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek karıştıralım.
  2. Ve küçük uzunluk kare bir borcamın altına yağlı kağıt yerleştirelim kek harcını dökelim.
  3. 175 derece evvelce ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirelim.
  4. Piştikten sonra soğumaya bırakalım.
  5. Kek soğurken karamelimizi hazırlayalım.
  6. Toz şekeri tencereye koyup kısık ocakta kaşık değdirmeden karamelize edelim, şeker sıvı hale geldiğinde üzerine yavaşça dikkatli olalım 3 su bardağı kaynar suyu dökelim.
  7. Suyu ek edince şeker katılaşıyor, şeker büsbütün eriyene kadar kaynatalım.
  8. Krema için hindistan cevizi ve vanilya haricindeki bütün materyalleri karıştırarak pişirelim ve piştikten sonra hindistan cevizi ile vanilyayı ekleyelim mikserle çırpalım.
  9. Soğumaya bırakalım.
  10. Soğuyan kekimizi enine ikiye bölelim, birinci alt kısmı tekrar pişirdiğimiz borcama koyalım.
  11. İlk sıcaklığı çıkmış olan karamelli şerbetimizin yarısını alt kısma dökelim.
  12. Araya kremamızın hepsini dökelim ve spatula ile yayalım.
  13. Kekin üst kısmını dikkatlice yerleştirelim ve kalan şerbeti de kekin her yerine gelecek formda dökelim.
  14. Bir gece buzdolabında bekletelim ,Nefis bir tatlı oluyor; deneyecek olanlara.Afiyet olsun.
Ekmek Kadayıfı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kremalı Ekmek Kadayıfı Tanımı İçin Gereçler Pandispanya için 3 adet yumurta150 gram toz şeker150 gram un1/2 (yarım) paket kabartma tozu1 paket toz vanilya yahut 1 çay kaşığı sıvı vanilya Şerbet için 3 su bardağı su ( 600 gram )3 su bardağı şeker ( 540 gram ) Krema için 2,5 su bardağı süt ( 500...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Ekmek Kadayıfı Tarifi İçin Malzemeler Kek için :3 adet yumurta3 türk kahvesi fincanı şeker3 kahve fincanı un1 paket vanilya1 paket kabartma tozu Karamel için 2.5 su bardağı su2 su bardağı şeker Ara krema için : 2,5 su bardağı süt3 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı hindistan cevizi4 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Ekmek Kadayıfı Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta1 su bardağı toz şeker3 türk kahvesi fincanı un1 paket kabartma tozu1 paket şekerli vanilin Karamelli şerbeti için; 3 su bardağı su3 su bardağı şeker Muhallebisi; 2,5 su bardağı süt3 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı hindistan cevizi4 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Yalancı Ekmek Kadayıfı Tarifi İçin Malzemeler Kek için; 4 adet yumurta1 su bardağı şeker4 kahve fincanı un1 paket vanilya1 paket kabartma tozu Kreması için; 3 su bardağı süt3 yemek kaşığı un4 yemek kaşığı şeker2 yemek kaşığı hindistan cevizi1,5 yemek kaşığı fıstık içi (antep fıstığı, isteğe...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Karamel Şerbetli Muhallebili Borcam Tatlısı (Ekmek Kadayıfı Lezzetinde) Tanımı İçin Gereçler Keki için; 3 adet yumurtaYarım su bardağı toz şeker1 çay bardağı sütYarım çay bardağı sıvı yağ1,5 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 paket vanilya Karamel şerbeti için; 2,5 su bardağı toz şeker3 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
858,556Konular
982,096Mesajlar
32,756Kullanıcılar
yasorektSon üye
Üst Alt