Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Çıtır Simit

Çıtır Çıtır Simit
0
50

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
citir-citir-simit.jpg

Çıtır Çıtır Simit Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 6-7 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
Üzeri için:
  • 4 yemek kaşığı pekmez
  • 1 su bardağı su
  • Kavrulmuş susam

Çıtır Çıtır Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Geniş bir kaba ılık süt ve suyu koyalım içine şekeri mayayı ek edip çırpıp 5 dk bekletelim.
  2. Sonra yumuşak tereyağ ve sıvı yağı, tuzu ekleyelim.
  3. Aldığı kadar da un ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim ağzını kapatıp 1-2 saat sıcak ortamda bekletelim.
  4. Sonra kabaran hamuru 1-2 yumruklayıp maya kokusunu alalım fotoğrafta gördüğünüz üzere hamuru 8 eşit modüle keselim.
  5. Sonra bu modülleri 2′ ye kesip silindir halde form verip iki ucunu birleştirin ve birbirine dolayıp simit hali verin.
  6. Sonra evvel pekmez karışımlı suya sonra susama batırıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  7. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar 25-30 dk pişirelim afiyet olsun ????.
Çıtır Çıtır Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Çıtır Simit Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ılık sütYarım su bardağı ılık su1 çay bardağı sıvı yağ4 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz 3 tatlı kaşığı kuru maya Aldığı kadar un1 kesim tereyağ Pekmezli sos için; Yarım çay bardağı üzüm pekmeziYarım çay bardağı suİster kavrulmuş ister sade susam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Çıtır Simit Tanımı İçin Malzemeler 1 çay bardağı yoğurt1 su bardağı ılık su (250 ml )Yarım çay bardağı zeytinyağıYarım paket yaş maya2.5 yemek kaşığı şeker1 yemek kaşığı tuz4.5 su bardağı un Dış için; 1 su bardağı suYarım su bardağı pekmez2 su bardağı kavrulmuş susam Çıtır Simit Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
Simit (Çıtır Çıtır Enfes) Tanımı İçin Materyaller 5-6 su bardağı un1 paket yaş maya1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 yemek kaşığı şeker1, 5 tatlı kaşığı tuz1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ Üzeri için: 1 çay bardağı pekmez2-3 yemek kaşığı su1 su bardağı kadar kavrulmuş susam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Çıtır Çıtır Simit Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 3 su bardağı un1,5 su bardağı ılık su1,5 çay kaşığı instant maya1 tatlı kaşığı tuz Üzerinin sos için; Yarım su bardağı pekmezYarım su bardağı su1 tatlı kaşığı un1 su bardağı kavrulmuş susam Çıtır Çıtır Simit Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
Pastane Simitinden Daha Hoş Çıtır Çıtır Simit Sandiviç Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık su1 çay bardağı ılık süt1 yemek kaşığı şeker ( silme)Yarım çay bardağı sıvı yağ1 tane yaş maya4.5 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz Üzeri için; Kavrulmuş susam1 su bardağı su4-5 kaşık pekmez Sandiviç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
137
858,505Konular
982,668Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt