Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cevizli Ev Baklavası

Cevizli Ev Baklavası

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Cevizli Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2-2,5 su bardağı un
Ara katlar ve üzeri için;
  • 100 gr tereyağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ
İçine;
  • 1,5 su bardağı ceviz
Hamuru açmak için;
  • Nişasta
Şerbeti için;
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limon

Cevizli Ev Baklavası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamuru için yumurta, su, yağ, yoğurt ve tuzu iyice çırpalım.
  2. Kabartma tozu ve sirkeyi ekleyip azar azar un ekleyerek yoğuralım.
  3. Hamur ele yapışmayı bıraktığında bir kaşık daha un ekleyip iyice yoğuralım ve üzerini kapatıp 1 saat dinlendirelim.
  4. 1 saatin sonunda hamuru tezgaha alıp güzelce yoğuralım ve 21 eşit parçaya ayıralım.
  5. Bu parçaları da 9 ve 12 beze şeklinde ayıralım.
  6. Her bezeyi nişasta ile çay tabağı büyüklüğünde açalım ve aralarına bol nişasta serperek üst üste 9 bezeyi bir araya 12 bezeyi bir araya koyalım ve üzerine temiz bir bez örtüp 1 saat dinlendirelim.
  7. Tereyağını eritip 1 su bardağı sıvı yağ ekliyoruz.
  8. 1 saat sonra önce 9 bezelik hamurumuzu sofraya alıp oklava ile nişasta serperek açıyoruz.
  9. Yeterince incelttiğimiz ve büyüttüğümüz hamurumuzun ortasına tepsiyi koyup kenarlarından tepsiye göre kesiyoruz.
  10. Kenarlarda kalan parçaları 6 eşit parçaya ayırıp tepsinin tabanına yerleştiriyoruz.
  11. Aralara fırça yardımı ile yağdan azar azar sürüyoruz.
  12. Parça hamurlar bitince tepsiye göre kestiğimiz yuvarlak hamuru tepsiye yerleştiriyoruz yağlı karışımdan sürüp cevizi serpiyoruz.
  13. Daha sonra 12 bezelik hamura aynı işlemi uyguluyoruz.
  14. Önce parça hamurları yerleştirip sonra tepsiye göre kestiğimiz hamuru yerleştiriyoruz her yerine yağ karışımından sürüyoruz ve isteğimiz şekilde dilimleyip kalan yağı üzerine gezdiriyoruz.
  15. Önceden 200 derece ısıttığımız fırına tepsiyi verdikten sonra 180 dereceye düşünüyoruz ve iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
  16. Bu sırada şeker ve suyu kaynatıyoruz kaynamaya başladıktan sonra limonu ekleyip 30 dk daha kaynatıyoruz.
  17. Baklavamız fırından çıktıktan 10 dk sonra sıcak şerbeti üzerine gezdiriyoruz ve 2 saat sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.
Cevizli Ev Baklavası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Mesken Baklavası Tanımı İçin Gereçler Şerbeti için: 4 su bardağı şeker4 su bardağı su1 tatlı kaşığı limon suyu Hamuru için: 3, 5 su bardağı un2 adet yumurta1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt1 yemek kaşığı sirke çay kaşığı ucuyla tuz Hamuru açmak için: Nişasta Ortası için: 2 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
Tek Beze İle Ay Baklavası Tanımı ( Görüntülü ) İçin Materyaller Şerbet için : 2 bardak su (200ml bardak ölçüm)2 bardak şeker Hamuru için; 1 yumurta5 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yumuşak tereyağ1 çay bardağı elma sirkesi1 çay bardağı yoğurtFiske tuz1 paket kabartma tozu (15 gram)2 buçuk su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Ev Baklavası Nasıl Yapılır Ev Baklavası Tarifi, Resimli Ev Baklavası Tarifi imagesevbaklavasitarifiresimli5ad426d14fd3d Ev Baklavası Malzemeleri: Ev Baklavası Şerbeti: 5 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su yarım limonun suyu Ev Baklavası Hamuru: 4 su bardağı un 1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Azeri Baklavası Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 150 gram tereyağı2 adet yumurta (1tanesinin sarısı üstüne sürülecek)1 su bardağı süt5 su bardağı un2 yemek kaşığı krema1 çay kaşığın ucunda şekerKuru maya1 çimdik tuz Ortası için; 250 gram tereyağıCevizŞeker Şerbeti için; 2 buçuk su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Cevizli Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler 250 gram margarin (Eritilecek) yada tereyağı1 tane yumurta1 su bardağı sütYarım su bardağı yoğurt1 yemek kaşığı limon suyu1 yemek kaşığı sirke1 paket kabartma tozuAldığı kadar un (Yumuşak bir kıvam olacak)Tuz Arasına koymak için; Ceviz Üzerine dökmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
858,505Konular
982,675Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt