Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Baklavası

Ev Baklavası
0
121

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
ev-baklavasi.jpg

Mesken Baklavası Tanımı İçin Gereçler


Şerbeti için:
  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamuru için:
  • 3, 5 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke çay kaşığı ucuyla tuz
Hamuru açmak için:
  • Nişasta
Ortası için:
  • 2 su bardağı ceviz kırığı
Üzerine;
  • 250 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Mesken Baklavası Tanımı Yapılışı

  1. Uygun bir tencereye şeker ve suyu alalım karıştırdıktan sonra yaklaşık 15 dakika kaynatalım .
  2. Müddetin sonunda limon suyunu da ekleyelim birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alalım.
  3. Baklava hamuru için yumurta ,sıvı yağ ,süt, sirke ve tuzu uygun bir kapta karıştıralım .
  4. Daha sonra yaklaşık unu yavaş yavaş ek ederek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim .
  5. Hamur toplanıp ele yapışmayan bir kıvam alıncaya kadar güzelce yoğuralım.
  6. Daha sonra hamurun üzerini streç sinema ile kapatalım ve mümkünse 30 dakika buzdolabında dinlendirelim.
  7. Dinlenen hamuru açarken hem kıvamının daha hoş olduğunu hem de çok daha kolay açılabileceğini sizde fark edeceksiniz bu yüzden hamurunuzu bir ölçü dinlendirmenizde yarar vardır .
  8. Dinlenen hamurumuzu tezgaha alalım elimizle tekrar şöyle bir yoğurarak toparlayalım .
  9. Hamuru birinci evvel birbirine eşit olacak biçimde 3 modüle bölelim.
  10. Daha sonra ise her bir parçayı 9’ar modüle ayıralım.
  11. Kullandığım tepsi ölçüsü 36 cm’lik bir tepsi .
  12. Böldüğümüz kesimleri dıştan içe hakikat yoğurup elimizde yuvarlayarak beze haline getirelim.
  13. Toplamda 27 adet beze elde etmiş olacağız .
  14. Tüm modülleri beze haline getirdikten sonra üzerlerini streç sinema ile kapatalım böylelikle hamur açma süreci bitene kadar kurumalarını engellemiş olacağız.
  15. Nişasta serptiğimiz tezgahın üzerine bezelerimizden 1’ini alalım ve merdane yardımı ile küçük tatlı tabağı boyutunda açalım.
  16. Bu ortada bezeleri 9’ar olacak biçimde üç kümeye ayıralım bu halde birinci 9 bezeyi tek tek açalım ve ortalarına çokça nişasta serperek üst üste yerleştirelim .
  17. Daha sonra hazırladığımız 9 kat hamuru tepsi boyutuna gelecek halde genişletelim .
  18. Bu basamakta ortada bir hamuru tersyüz edelim ki altta kalan küçük katlarda genişleyebilsin.
  19. Kullanacağımız tepsi boyutunda genişlettiğimiz hamurumuzu dikkatli bir halde katlarına ayıralım baklava hamurunu tepsimize yerleştirelim gördüğünüz üzere.
  20. Gereğince yavaş bir formda ayırırsak hiç yırtılmadan ayrılacak pek yumuşacık bir hamur isterseniz benim üzere tek tek katlarını ayırarak tepsiye yerleştirebilirsiniz yahut dilerseniz açtığımız hamuru katlarını ayırmadan bütün halde direk tepsiye yerleştirebilirsiniz .
  21. Birinci 9 katı tepsiye yerleştirdikten sonra üzerine ceviz kırıkları serpiştirelim .
  22. Öteki 9 bezeyi de tıpkı halde açalım ve ortalarına nişasta serperek üst üste yerleştirelim.
  23. Akabinde tepsi boyutunda genişletelim genişlettiğimiz hamuru tekrardan katlarına ayırarak fırın tepsisine yerleştirelim .
  24. Tepsiye yerleştirdiğimiz hamurların üzerine tekrar ikinci kat olarak ceviz serpiştirelim .
  25. Son 9 bezemizi tekrar tıpkı halde hazırlayalım ve tepsimize yerleştirelim.
  26. Sıra geldi baklavamızı kesmeye öncelikle 4 büyük üçgen olacak biçimde keselim.
  27. Daha sonra bu 4 parçayı küçük üçgenlere ayıralım.
  28. Son olarak eritilmiş tereyağı ve sıvı yağdan oluşan karışımımızı baklavamızın üzerinde gezdirelim .Buradaki püf noktamız ise kesinlikle yağın köpüğünü almak.
  29. Baklavamızı 170°önceden ısıttığımız fırında 1 saat pişmeye bırakalım.
  30. Fırından aldığımız sıcak baklavaların üzerine soğuyan şerbetimizi gezdirelim.
Afiyet olsun ????‍????????‍????????????.
 
858,505Konular
982,693Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt