elektronikci
FD Üye
Cevizli Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2-2,5 su bardağı un
- 100 gr tereyağ
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı ceviz
- Nişasta
- 3,5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım limon
Cevizli Ev Baklavası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamuru için yumurta, su, yağ, yoğurt ve tuzu iyice çırpalım.
- Kabartma tozu ve sirkeyi ekleyip azar azar un ekleyerek yoğuralım.
- Hamur ele yapışmayı bıraktığında bir kaşık daha un ekleyip iyice yoğuralım ve üzerini kapatıp 1 saat dinlendirelim.
- 1 saatin sonunda hamuru tezgaha alıp güzelce yoğuralım ve 21 eşit parçaya ayıralım.
- Bu parçaları da 9 ve 12 beze şeklinde ayıralım.
- Her bezeyi nişasta ile çay tabağı büyüklüğünde açalım ve aralarına bol nişasta serperek üst üste 9 bezeyi bir araya 12 bezeyi bir araya koyalım ve üzerine temiz bir bez örtüp 1 saat dinlendirelim.
- Tereyağını eritip 1 su bardağı sıvı yağ ekliyoruz.
- 1 saat sonra önce 9 bezelik hamurumuzu sofraya alıp oklava ile nişasta serperek açıyoruz.
- Yeterince incelttiğimiz ve büyüttüğümüz hamurumuzun ortasına tepsiyi koyup kenarlarından tepsiye göre kesiyoruz.
- Kenarlarda kalan parçaları 6 eşit parçaya ayırıp tepsinin tabanına yerleştiriyoruz.
- Aralara fırça yardımı ile yağdan azar azar sürüyoruz.
- Parça hamurlar bitince tepsiye göre kestiğimiz yuvarlak hamuru tepsiye yerleştiriyoruz yağlı karışımdan sürüp cevizi serpiyoruz.
- Daha sonra 12 bezelik hamura aynı işlemi uyguluyoruz.
- Önce parça hamurları yerleştirip sonra tepsiye göre kestiğimiz hamuru yerleştiriyoruz her yerine yağ karışımından sürüyoruz ve isteğimiz şekilde dilimleyip kalan yağı üzerine gezdiriyoruz.
- Önceden 200 derece ısıttığımız fırına tepsiyi verdikten sonra 180 dereceye düşünüyoruz ve iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
- Bu sırada şeker ve suyu kaynatıyoruz kaynamaya başladıktan sonra limonu ekleyip 30 dk daha kaynatıyoruz.
- Baklavamız fırından çıktıktan 10 dk sonra sıcak şerbeti üzerine gezdiriyoruz ve 2 saat sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.