Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çatalı Bıçağı Unutturacak Birbirinden Güzel 11 Dip Sos Tarifi

Çatalı Bıçağı Unutturacak Birbirinden Güzel 11 Dip Sos Tarifi
0
49

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
s-57d826d041d9644a083a90275e613af1d8aea60b.jpg


Hoş bir sos varsa yediğiniz şeyin tadı anında değişiyor, kendinizi özel hissetmeye başlıyorsunuz! Bu birbirinden hoş taban soslara sizler de bayılacaksınız! Tecrübelerinizi yorumlarda bekliyoruz!


Enginarlı Ispanaklı Taban Sos Tanımı





Materyaller

  • Pizza hamuru

  • 1 paket krem peynir

  • 1/2 su bardağı eski kaşar peyniri

  • 1/2 su bardağı taze kaşar peyniri

  • 1/2 su bardağı izmir tulumu

  • 1/4 su bardağı yoğurt

  • 1,5 su bardağı enginar kalbi

  • 2 diş sarımsak

  • 1 tatlı kaşığı fesleğen

  • 1/2 tatlı kaşığı pul biber

  • 3/4 su bardağı ıspanak

  • Zeytinyağı
Hazırlanışı

Peynirleri rendeleyip hepsini uygunca karıştırın. Sonrasında içerisine yoğurt, ıspanak ve enginarı ekleyin. Son olarak sarımsak, fesleğen ve pul biberi ekleyip karıştırın. Pizza hamurundan toplar yapın ve fırına sağlam bir kaba dizin. Ortasına hazırladığınız sosu dökün. Hamurların üzerine zeytinyağı sürün dilerseniz hamurların üzerine biraz sarımsak tozu ve peynir serpiştirerek 190 derecelik fırında 25 dakika pişirin.


2. Gorgonzola Taban Sos



Materyaller

  • 10 ml limon suyu

  • 2 ml tabasco sos

  • 5 ml worcestershire sos

  • 20 ml süt

  • 75 g rokfor/gorgonzola peyniri

  • 50 g krema
Hazırlanışı

Limon suyu, tabasco sos, worcestershire sos, süt, rokfor peyniri ve kremayı rondoya ek edin. Homojen bir karışım elde edene kadar rondodan geçirin. Hazır olan gorgonzola taban sosu, 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin akabinde bir servis kasesine alarak servis edin. Dilerseniz ince doğranmış frenk soğanı ek edebilirsiniz.

3. Guacamole



Gereçler

  • 2 adet avokado (olgunlaşmış)

  • Domates

  • Tobasco sos yahut her hangi bir acı sos

  • 1 adet misket limonu 

  • Tuz

  • Karabiber
Hazırlanışı

Avokadoları ezin. Domatesleri küçük küçük doğrayın. Acı sos ve limon suyunu ekleyin. Tuz serpin.

4. Karamelize Soğanlı Taban Sos



Materyaller

  • 3 adet orta uzunluk kuru soğan

  • 75 gram tereyağı

  • 1 diş sarımsak

  • 1 adet defne yaprağı

  • 1 dal taze kekik

  • 1/2 çay kaşığı tuz

  • 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

  • 1/4 su bardağı üzüm sirkesi

  • 1/4 su bardağı su

  • 1 tatlı kaşığı esmer şeker

  • 300 gram süzme yoğurt

  • 50 gram labne peyniri
Hazırlanışı

Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanları, ince ince piyazlık doğrayın. Sarımsakları küçük kesimler halinde doğrayın. Tereyağını büyük uzunluk bir tencerede eritin. Doğranmış kuru soğan, sarımsak, defne yaprağı, taze kekik ve esmer şekeri eriyen tereyağında, kısık ateşte sotelemeye başlayın. 25-30 dakika kadar kısık ateşte, soğanlar uygunca karamelize olana kadar yanmamalarına dikkat ederek karıştırmaya devam edin. İstek ederseniz bir kesim yağlı kağıdı, tencerenizin genişliği kadar daire biçiminde kesin. Düzgünce ıslattığınız yağlı kağıdı doğranmış soğanların üzerine kapatın ve ortada sırada karıştırarak süreci tekrarlayın. Bu soğanların terlemesine yardımcı olacak. Soğanlar güzelce yumuşadıktan sonra orta-yüksek ateşte 4-5 dakika karıştırmaya devam ederek soğanların biraz renklenmesine müsaade verin. Üzüm sirkesi ve suyu karıştırıp ekleyin. Yüksek ateşte, sirkeli suyu çekene  ve soğanlar kuruyana kadar kaynatma sürecini sürdürün. Aromalarını soğana veren kuru kekik ve defne yapraklarını tencereden çıkartın. Hazırladığınız karamelize soğanı ılınması için bir kenarda bekletin. Suyunu süzdürdüğünüz süzme yoğurt ve labne peyniri bir çatal ya da çırpıcı yardımıyla karıştırın. Karamelize soğanları yoğurtlu sosla karıştırdıktan sonra sulanmaması için bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

5. Ballı Hardal



Gereçler

  • 1 yemek kaşığı hardal

  • 1 yemek kaşığı mayonez

  • 2 yemek kaşığı bal

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 çay kaşığı toz hardal
Hazırlanışı

Hardal, mayonez, bal, zeytinyağı ve toz hardalı bir kabın içine dökün. Koyduğunuz tüm gereçleri bir çırpıcı yardımı ile düzgünce karıştırın.

6. Marinara



Gereçler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 6 diş sarımsak

  • 5 adet orta uzunluk domates

  • 1/2 çay kaşığı pul biber

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı kekik

  • 1/2 çay kaşığı karabiber

  • 1 tutam fesleğen
Hazırlanışı

Büyük bir tencereyi ocağa alın ve ateşi orta dereceye getirin. Rendelediğiniz sarımsağı atın ve 1 dakika kadar karıştırın. Rendelenmiş domatesleri, pul biberi, tuzu, kekiği ve karabiberi ek edip karıştırın. Fesleğeni üstüne ekleyin ve kaşıkla tencerenin içine bastırın. Sosu kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocağı kısık ateşe alıp 15 dakika daha kaynatın. Gerekirse tuz ve karabiber ekleyin. Ocaktan alın ve saklama kaplarına dökün. Buzdolabında 5 gün kadar bekletebilirsiniz ya da dondurucuda 30 gün kadar bozulmadan durabilir.

7. Pancarlı Taban Sos



Materyaller

  • 1 kg pancar

  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut

  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt

  • 1 yemek kaşığı tahin

  • 2 diş sarımsak

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 tatlı kaşığı kimyon

  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi

  • Yarım çay kaşığı tuz
Hazırlanışı

1 çay bardağı nohutu diriliği gidene kadar haşlayın. Kabuklarını soyduğunuz nohutları rondo'da püre haline getirin. Derin bir tencerede kaynayan suyun içinde kabukları düzgünce yıkanmış pancarları bütün olarak haşlayın. Haşlanan pancarlar soğuyunca kabukları elinizle ovalayarak soyun. Pancarları minik minik doğrayın yahut rendeleyin. Derin bir kabın içinde tüm gereçleri karıştırın. İstek ederseniz servis yaparken üzerine zeytinyağı gezdirin.

8. Pesto Taban



Gereçler

  • 2 su bardağı taze fesleğen 

  • 2/3 su bardağı zeytinyağı

  • Tuz
Hazırlanışı

Fesleğen ve zeytinyağının yarısını blender'a koyun ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çalıştırın. Daha sonra kalanları da ekleyip karıştırmaya devam edin. Tuz ekleyip servis edin.

9. Bolonez Taban



Materyaller

  • 300 gr kıyma

  • 1 kavanoz salsa sos

  • 2 paket krem peynir
Hazırlanışı

Kıymayı kavurun daha sonra içerisine salsayı ek edin kaynatın. Sıcak sosun içerisine krem peyniri ekleyip uygunca karıştırın.

10. Caprese Taban



Materyaller

  • 1 su bardağı mozzarella

  • 2 adet domates

  • 3 yemek kaşığı fesleğen
Hazırlanışı

Fırını 175 dereceye ayarlayın. Daha sonra fırın kabına biraz zeytinyağı koyun. Üzerine küp küp doğranmış domatesleri, fesleğenleri ve en üstüne de mozzarellayı ekleyip 15-17 dakika kadar pişirin.

11. Zeytinli Taban



Gereçler

  • 1 paket krem peynir

  • 10 adet yeşil zeytin

  • 1 yemek kaşığı worcestershire sos
Hazırlanışı

Zeytinleri minik minik doğrayın. Daha sonra bütün materyallerle karıştırın.


 

Similar threads

Öğünlerin en hoş üyesi salata, sofranın baş köşesindeki renk cümbüşü! Bu birbirinden hoş tarifler ile birçok alternatifiniz olacak. Tecrübelerinizi yorumlarda bekliyoruz. 1. Yoğurtlu Patates Salatası Gereçler 1 kg patates 1 adet kuru soğan Yarım demet dereotu 200 gr mayonez 150...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Her yaş kümesinin sevdiği ender lezzetlerden olan İtalyan olağanüstüsü makarna ile hazırlayabileceğiniz binlerce tanım var, biz bugün en beğenilen makarna tanımlarımızı sizler için derliyoruz. 1. Makarna Salatası Gereçler Yarım paket yüksük makarna 1 kavanoz garnitür 3 tane kornişon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Soslar, her türlü yemeğin havasını değiştiren ve lezzetini arttıran tatlardır. Hele ki etlerle birleşince ortaya efsanevi tatlar çıkar. Etin marinasyon ve pişirme kademesinde soslar, en büyük destekçinizdir. Bu sebeple buraya birbirinden enfes sos tanımları listeledik. Siz de bir köşeye not edin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
Salata ekseriyetle ana yemeklerin vazgeçilmez eşlikçisi olmaya devam etmektedir. Lakin salata, öğünlerde tek başına tüketilebilecek kadar besleyici ve doyurucu olabilir. Türk mutfağında olduğu üzere dünya mutfağında da pek çok doyurucu salata tanımları bulunmaktadır. Bu sefer sizi salatada...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Makarnayla buluşunca işi arşa çıkaran bu sosların tadına vardıktan sonra yalnızca makarnada değil birçok tanımınızda kullanmak isteyeceksiniz. 1. Arabiata Sos Tanımı: 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 küçük soğan 2 diş sarımsak 2 su bardağı doğranmış domates  3/4 su bardağı domates salçası ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
858,505Konular
982,831Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt