Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beşamel Soslu Patates Musakka

Beşamel Soslu Patates Musakka
0
103

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
besamel-soslu-patates-musakka.jpg

Beşamel Soslu Patates Musakka Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patates
  • 500gr kıyma
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1er tutam tuz, pulbiber, karabiber
  • 1 tutam maydanoz
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı sut
  • Tuz
  • Karabiber

Beşamel Soslu Patates Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle patatesleri soyarak, yuvarlaklar halinde dilimleyip, kızartalım.
  2. Tavaya sıvı yağı alarak küpler halinde doğranmış soğanı ekleyip, kavuralım.
  3. Kavrulan soğana kıymayı ek ederek kavurmaya devam edelim.
  4. Suyunu salıp çekince biber ve sarımsağı ekleyelim.
  5. Onlarda kavrulunca salçasını ek edelim.
  6. En son doğranmış domates ve baharatları alarak uygunca pişene kadar kavuralım.
  7. Ocaktan almaya yakın maydanozu ek edelim.
  8. Kızaran patatesleri fırın kabına güzelce dizelim (Patatesi fırın kabınızın uzunluğuna nazaran arttırabilir yada azaltabilirsiniz)
  9. Üzerine her yere eşit gelecek halde kıymalı harcı yayalım.
  10. Son olarak beşamel sos için tavamıza tereyağını alıp eritelim.
  11. Eriyince unu ekleyerek 2 dakika kavuralım.
  12. Kavrulan una bir yandan karıştırarak sütü ek edelim. Karıştırmazsanız topaklanmalar olabilir.
  13. Tuz ve karabiberi ekleyerek kıvama gelince ocağı kapatalım.
  14. Kıymalı harcın üzerine, tekrar her yerine eşit gelecek biçimde sosumuzu yayalım.
  15. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişmeye bırakalım. Afiyet olsun.
Beşamel Soslu Patates Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Beşamel Soslu Patlıcan Patates Musakka (Kızartma Yapmadan Sağlıklı) Tanımı İçin Gereçler 4 tane patlıcan4 tane patates250 gram kıyma2 tane kuru soğan2 tane yeşil biber1 tane kapya biber1 tane domates1 tatlı kaşığı salçaYarım çay bardağı sıvı yağYarım çay bardağı sıcak su1 er çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Beşamel Soslu Patates Ve Patlıcan Musakka Tanımı İçin Gereçler 4 büyük patlıcan4 orta uzunluk patatesKızartmak için sıvı yağ İç harcı için 250 gram kadar kıyma1 büyük soğan2 çorba kaşığı sıvı yağ1 adet domates4 tane yeşil biber2 diş sarımsak1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber Beşemel sos...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Beşamel Soslu Kıymalı Patates Püresi Tanımı İçin Gereçler 5 adet patates (Orta boy)3 yemek kaşığı sütTuz karabiber (Damak zevkinize göre) Kıymalı Harç İçin 250 gram dana kıyma1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı salça2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tutam maydanozTuz karabiber pulbiber (Damak zevkinize...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Beşamel Soslu Patates Musakka Tanımı İçin Gereçler 250 gram kıyma1 adet soğan2 adet sivri biber2 adet domates4 büyük patates1 tatlı kaşığı dolusu biber salçasıTuz, karabiber, pulbiberSıvıyağ Beşamel sos için 1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı un1.5 bardak sütTuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Beşemal Soslu Musakka Tarifi İçin Malzemeler 3 adet patlıcan Kıymalı harç için; 250g kıyma1 adet soğan2 yemek kaşığı sıvı yağ2 adet sivri biber4 diş sarımsak1 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı salça1 çay bardağı domates sosuKarabiberPulbiberTuz Beşamel sos için; 1,5 yemek kaşığı un2 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt