
Beşemal Soslu Musakka Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 250g kıyma
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet sivri biber
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı domates sosu
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yağ karabiber
- Tuz
- Kaşar peyniri
- Sıvı yağ
Beşemal Soslu Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanları alacalı soyarak dilimleyelim. Tuzlu suda 15 dakika bekletelim. Daha sonra su ile yıkayalım kağıt havlu üzerine alarak kurutalım. Kızartarak havlu kağıt üzerine alalım.
- İç harcı hazırlarken sıvı yağda yemeklik doğranmış soğanları pişirelim. Pembeleşmeye başladıktan sonra doğramış olduğumuz biberleri ilave ederek 2 dakika daha kavuralım.
- Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim. Kıymalar biraz piştikten sonra salçayı ilave edip domates sosunu ekleyelim.
- Baharatları ve tuzu da ekleyerek harcı pişirelim.
- Beşamel sos için; unu kokusu çıkana kadar yağda kavuralım. Üzerine sütü ilave edilerek hiç topak kalmayacak şekilde çırpıcı ile çırparak pişirelim beşamel sos koyulaşınca karabiber ve tuz ekleyelim.
- Fırın kabının tabanına kızartmış olduğunuz patlıcanları dizip üzerine kıymalı harcı serelim. Kıymalı harcın da üzerine beşamel sos dökülerek her yerine eşit şekilde yayalım.
- 190 derecede çalışan fırına sürelim. 15-20 dakika kadar fırınlandıktan sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serperek tekrar fırına sürün. Üzeri kızardıktan sonra fırından alalım.