Bayatlamayan Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta(birinin sarisi üzerine)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 4-5 su bardağı un
- Çörek otu, susam
Bayatlamayan Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda ısısında yumuşamış margarin ile yumurtayı yeterlice karıştırıyoruz.
- Üzerine un hariç başka materyalleri de koyup uygunca karıştırıyoruz. Unu da ek ediyoruz markaya nazaran değişiyor kıvamı ben söke un kullanıyorum 4-5 bardak giriyor içine.
- İyice yedirdikten sonra istediğimiz formu veriyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu yahut susam atıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Bayatlamayan Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı