
Çörekotlu Bayatlamayan Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 adet yumurta (sarılar üzerine)
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı çörek otu
- 5-6 su bardağı denetimli un
Çörekotlu Bayatlamayan Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Margarini ,sıvı yağı ,yumurta beyazını bir kapta elinizle yoğurun.
- İçerisine pudra şekerini, tuz ve çörek otunu ekleyip biraz daha karıştırın.
- Un 2 bardak ekleyip kabartma tozunu da bu evrede koyun biraz yoğurun sonra kalan unları denetimli ekleyin.
- Hamurun kıvamı kulak göğsü kadar yumuşak olsun.
- Bu kurabiyeleri ister minik toplar formunda yuvarlayın misket üzere isterseniz de kurabiye kalıbı kullanın büsbütün nasıl isterseniz o denli form verin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik ısınmış fırında kızarana dek pişirin.