Bal Parmak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Un
- İrmik
- 2.5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 ince dilim limon
Bal Parmak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım (Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp kaldırın) tatlı sıcak şerbet soğuk olacak.
- Tereyağını evvelden tezgaha alıp, yumuşamasını bekleyelim.
- Oda ısısına gelen tereyağını bir kaba aldıktan sonra un hariç bütün malzemeyi ekleyip, sonrasında unu katıp yoğuralım.
- Un denetimli koyuyoruz yumuşak kurabiye hamuru kıvamında olacak.
- Resimde gördüğünüz üzere hal verip irmiğe buladım. Bıçakla kesik atarak hal verdim.
- Önceden 180 derecede ısıttığım fırında pembeleşinceye kadar pişirdim. Ben erken aldım biraz daha dursa rengi koyu olur daha hoş gözükürdü. Ancak tadı efsaaaneee kesinlikle deneyin. ????