Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bal Parmak Tatlısı

Bal Parmak Tatlısı
0
115

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70

Bal Parmak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

• 150 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un
Üzeri için;
  • İrmik
Şerbetli için;
  • 2.5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 ince dilim limon

Bal Parmak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım (Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp kaldırın) tatlı sıcak şerbet soğuk olacak.
  2. Tereyağını evvelden tezgaha alıp, yumuşamasını bekleyelim.
  3. Oda ısısına gelen tereyağını bir kaba aldıktan sonra un hariç bütün malzemeyi ekleyip, sonrasında unu katıp yoğuralım.
  4. Un denetimli koyuyoruz yumuşak kurabiye hamuru kıvamında olacak.
  5. Resimde gördüğünüz üzere hal verip irmiğe buladım. Bıçakla kesik atarak hal verdim.
  6. Önceden 180 derecede ısıttığım fırında pembeleşinceye kadar pişirdim. Ben erken aldım biraz daha dursa rengi koyu olur daha hoş gözükürdü. Ancak tadı efsaaaneee kesinlikle deneyin. ????
Bal Parmak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Bal Parmak Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 1 yumurta1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı yoğurtYarım çay bardağı şekerYarım çay bardağı irmikYarım çay bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 paket şekerli vanilin2 su bardağı un (Markaya nazaran değişiklik gösterebilir) Bulamak İçin Yarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Bal Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Yarım paket margarin yada tereyağıYarım su bardağı sıvı yağ2.5 su bardağı un1 çay bardağı irmik1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 adet yumurta Üzeri için; İrmikFıstık tozu yada hindistan cevizi vs Şerbeti için; 3 su bardağı su2.5 su bardağı şeker5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
129
Bal Parmak (Badem) Tatlısı (Videolu) Tanımı İçin Materyaller 100 gram tereyağı1 yumurtaYarım çay bardağı sıvı yağYarım çay bardağı toz şekerYarım çay bardağı irmik1 yemek kaşığı yoğurtYarım paket kabartma tozu1 paket vanilya2 su bardağı un (Arttırılabilir)Çiğ badem Bulamak İçin İrmik Şerbet İçin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Bal Badem Tatlısı Tanımı İçin Materyaller Şerbet için 2.5 su bardak su3 su bardak şeker3 -4 damla limon suyu Hamuru için 125 gram tereyağ2 adet yumurtaYarım çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı pudra şekeri3 4 bardak un1 er paket kabartma tozu ve vanilin Bulamak için İrmik Bal Badem Tatlısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Bal Parmak Tatlısı (Şekli Ve Lezzeti İle Mükemmel Bir Tatlı) Tanımı İçin Malzemeler 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı1 adet yumurta1 yemek kaşığı yoğurtYarım çay bardağı irmikYarım çay bardağı sıvı yağYarım çay bardağı şekerYarım paket kabartma tozu1 paket vanilya3 su bardağı un Ortası için: Çiğ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
181
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt