Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bal Parmak Tatlısı

Bal Parmak Tatlısı
0
44

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
bal-parmak-tatlisi.jpg

Bal Parmak Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 su bardağı un (Markaya nazaran değişiklik gösterebilir)
Bulamak İçin
  • Yarım çay bardağı irmik
Üstüne Koymak İçin
  • Badem
  • Fındık vs olabilir
Şerbet
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu kaynadıktan sonra

Bal Parmak Tatlısı Tanımı Yapılışı

  1. Sıvı gereçleri kabımıza alıp kırıştırıyoruz tereyağının oda sıcaklığında olması gerek.
  2. Daha sonra katı materyalleri ekliyoruz ve yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. Ceviz büyüklüğünde modüller alarak hal veriyoruz.
  4. 180 derecede 25 dakika pişirip şerbet sıcak tatlı ılık olarak şerbetliyoruz biraz dinlendirip servis edebiliriz. Afiyet olsun ❤️
 
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt