
Bal Parmak Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı irmik
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 su bardağı un (Markaya nazaran değişiklik gösterebilir)
- Yarım çay bardağı irmik
- Badem
- Fındık vs olabilir
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu kaynadıktan sonra
Bal Parmak Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Sıvı gereçleri kabımıza alıp kırıştırıyoruz tereyağının oda sıcaklığında olması gerek.
- Daha sonra katı materyalleri ekliyoruz ve yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde modüller alarak hal veriyoruz.
- 180 derecede 25 dakika pişirip şerbet sıcak tatlı ılık olarak şerbetliyoruz biraz dinlendirip servis edebiliriz. Afiyet olsun