Bal Parmak Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı irmik
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 su bardağı un (Markaya nazaran değişiklik gösterebilir)
- Yarım çay bardağı irmik
- Badem
- Fındık vs olabilir
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu kaynadıktan sonra
Bal Parmak Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Sıvı gereçleri kabımıza alıp kırıştırıyoruz tereyağının oda sıcaklığında olması gerek.
- Daha sonra katı materyalleri ekliyoruz ve yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde modüller alarak hal veriyoruz.
- 180 derecede 25 dakika pişirip şerbet sıcak tatlı ılık olarak şerbetliyoruz biraz dinlendirip servis edebiliriz. Afiyet olsun

Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.