iltasyazilim
FD Üye
Antakya Tırnak Pidesi Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardağı un
*1,5 su bardağı su
*10 gr yaş maya (42 gr bir paketin 14’ü)
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
Antakya Tırnak Pidesi Yapımı Tarifi Yapılışı Unu yoğurma kabına alalım, üzerine tuzu ve şekeri ilave edip harmanlayalım Ortasını havuz gibi açıp mayayı ve ılık suyu ilave edelim (1,5 bardak suyun tamamını kullanmadım Yaklaşık 1 bardak+1 kahve fincanı kadar) Hamurumuzu 10 dk yoğuralım Sert bir hamur olacak Yarım saat dinlendirdikten sonra tepsiye yağlı kağıt serelim Ben biraz da mısır unu serptim kağıdın üzerine Hamurun kabarıklığını söndürmeden tepsiye alalım ve 1 cm kalınlığında açalım Açarken elimizi ıslatalım Hamurun kenarından bir parmak içeriye tırnaklarımızla yuvarlak yapalım Parmak uçlarımızı sürekli suya batırarak yapalım tırnaklama işlemini Daha sonra yanlamasına çizgiler yapalım İki parmak kalınlığında aralıklarla olsun çizgiler Yanlamasına yaptıktan sonrada çaprazlamasına çizgiler yapalım Elimizi sürekli ıslattığımız için pidenin üstü de ıslak olacaktır, hemen bolca susam serpelim 30 dk mayalanmaya bırakalım Sonra tırnak izlerinin üzerinden tekrar geçelim Soğuk fırının orta katında 180 derecede yaklaşık yarım saat pişirelim Afiyet olsun
*4 su bardağı un
*1,5 su bardağı su
*10 gr yaş maya (42 gr bir paketin 14’ü)
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
Antakya Tırnak Pidesi Yapımı Tarifi Yapılışı Unu yoğurma kabına alalım, üzerine tuzu ve şekeri ilave edip harmanlayalım Ortasını havuz gibi açıp mayayı ve ılık suyu ilave edelim (1,5 bardak suyun tamamını kullanmadım Yaklaşık 1 bardak+1 kahve fincanı kadar) Hamurumuzu 10 dk yoğuralım Sert bir hamur olacak Yarım saat dinlendirdikten sonra tepsiye yağlı kağıt serelim Ben biraz da mısır unu serptim kağıdın üzerine Hamurun kabarıklığını söndürmeden tepsiye alalım ve 1 cm kalınlığında açalım Açarken elimizi ıslatalım Hamurun kenarından bir parmak içeriye tırnaklarımızla yuvarlak yapalım Parmak uçlarımızı sürekli suya batırarak yapalım tırnaklama işlemini Daha sonra yanlamasına çizgiler yapalım İki parmak kalınlığında aralıklarla olsun çizgiler Yanlamasına yaptıktan sonrada çaprazlamasına çizgiler yapalım Elimizi sürekli ıslattığımız için pidenin üstü de ıslak olacaktır, hemen bolca susam serpelim 30 dk mayalanmaya bırakalım Sonra tırnak izlerinin üzerinden tekrar geçelim Soğuk fırının orta katında 180 derecede yaklaşık yarım saat pişirelim Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.