iltasyazilim
FD Üye
Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
*900 gram un
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket yaş maya
*600 ml *ılık su
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı irmik
*Susam
*Çörek otu
Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı İlk önce un ve tuzu eleyerek bir kaba alalım Başka bir kasede ılık*su ve mayayı eritelim yavaşça una ilave edelim 5 dk Boyunca güzelce yoğuralım elimize yapışmayana kadar çok ele yapışıyorsa elimizi una bulayıp devam yoğurun kıvama gelen hamur kapağı kapatılarak oda sıcağın da 30 dk kabarmasını bekleyelim Kabaran hamuru tekrar elimizi una bulayıp biraz yoğurup iki parçaya ayırıp top halinde yuvarlayıp un ve irmikle tezgahımızı unlayıpHamuru elimizle 25 cm çapında açalım tepsiyi yağlayıp üzerine yağılı kağıt serelim ve hamuru tepsiye alarak 10 dk daha kabarmasını bekleyelim parmaklarımızı sıvı yağa batırarak hamurun bir kaç yerine şeritler yapalım üzerine yumurta şeker sıvı yağ karışımını sürüp üzerine susam çörek otu atıp önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 1012 dk pişirelim
Not: Pideyi fırına sürdükten 56 dk sonra fırın kapağını açıp fırının tabanına dört de bir su bardağı su döküp hemen fırın kapağını kapatırsanız pide daha pofuduk olur Hamurun içinde az tuz olduğu için pişmeden önce üzerine iki adet iri tuz koyabilirsiniz yada hamuruna biraz fazla tuz koyun
Çok pofuduk güzel bir pide oldu Afiyet olsun
*900 gram un
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket yaş maya
*600 ml *ılık su
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı irmik
*Susam
*Çörek otu
Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı İlk önce un ve tuzu eleyerek bir kaba alalım Başka bir kasede ılık*su ve mayayı eritelim yavaşça una ilave edelim 5 dk Boyunca güzelce yoğuralım elimize yapışmayana kadar çok ele yapışıyorsa elimizi una bulayıp devam yoğurun kıvama gelen hamur kapağı kapatılarak oda sıcağın da 30 dk kabarmasını bekleyelim Kabaran hamuru tekrar elimizi una bulayıp biraz yoğurup iki parçaya ayırıp top halinde yuvarlayıp un ve irmikle tezgahımızı unlayıpHamuru elimizle 25 cm çapında açalım tepsiyi yağlayıp üzerine yağılı kağıt serelim ve hamuru tepsiye alarak 10 dk daha kabarmasını bekleyelim parmaklarımızı sıvı yağa batırarak hamurun bir kaç yerine şeritler yapalım üzerine yumurta şeker sıvı yağ karışımını sürüp üzerine susam çörek otu atıp önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 1012 dk pişirelim
Not: Pideyi fırına sürdükten 56 dk sonra fırın kapağını açıp fırının tabanına dört de bir su bardağı su döküp hemen fırın kapağını kapatırsanız pide daha pofuduk olur Hamurun içinde az tuz olduğu için pişmeden önce üzerine iki adet iri tuz koyabilirsiniz yada hamuruna biraz fazla tuz koyun
Çok pofuduk güzel bir pide oldu Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.