elektronikci
FD Üye
Bugün ne pişirsem diye düşünüyorsanız, bu içeriğimiz tam size nazaran. Bugün menüde kabak çorbası, hünkarbeğendi, pirinç pilavı ve muzlu magnolia tanımlarımız var...
Kabak Çorbası Tarifi
Malzemeler
2 adet yeşil kabak
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı süt
4 su bardağı su
Bir tutam dereotu
Tuz, pul biber, karabiber, nane
1. Tereyağı ve sıvı yağı tencereye koyup eritin.
2. Unu ek edip kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavurun.
3. Bir taraftan çırpma teliyle süratlice çırpıp başka taraftan sütü ek edin.
4. Suyu ek edip düzgünce karıştırdıktan sonra kaynamasını sağlayın.
5. Kaynamaya başlayınca, kabuklarını soyup doğradığınız kabakları ek edip kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
6. Blenderdan geçirip, tuzunu, dereotunu ve baharatları ek edin.
7. Kıvamı koyu olursa, sunu arttırabiirsiniz.
Hünkarbeğendi Tarifi
Malzemeler
500 gr kuzu but
1 adet soğan
2 yk tereyağı
1 diş sarımsak
1 adet biber
2 domates
1 tk domates salçası
1,5 sb ılık su
1 tk tuz
1 tk karabiber
3-4 adet bostan patlıcanı
3 yk tereyağı
2 yk un
1,5 sb ılık süt
1 tk tuz
1/2 sb kaşar peyniri
1/4 tk muskat
1. Soğanları ve tereyağını bir tencereye alıp soteleyin sonrasında içerisine etleri ekleyip orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
2. Sonrasında sarımsak ve biberleri ek edin. Domatesleri, salçayı, suyu ve baharatları ekleyip 1 saat kadar kapağı kapalı formda pişirin.
3. Beğendi için patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. Bir tencereye tereyağı ve unu alıp unu kavurun.
4. İçerisine patlıcanları ekleyip düzgünce karıştırın. Sonrasında içerisine kaşarıda ek edip güzelce karıştırarak pişirmeye devam edin.
5. Tencereyi ateşten alıp içine tuz, muskat ve ılık sütü ekleyip patlıcanların çekmesi için bekletin.
6. Kıvama gelen beğendiyi bir tabağa alıp üzerine etleri koyarak servis edin.
Muzlu Magnolia Tarifi
Malzemeler
Tabanı için:
- ️1 paket burçak bisküvi
1 litre süt
️2 türk kahvesi fincanı toz şeker
️2 yemek kaşığı nişasta
️4 yemek kaşığı un
️1 yumurta
️1 paket vanilya
️1 paket krem şanti
️1 paket krema
️150 gram çikolata
- ️2 adet muz
1. Bisküviyi bir poşetin içine koyup, elimizle ufalıyoruz.
2. Tabana bisküvileri koyuyoruz.
3. Muhallebi için; vanilya ve krem şanti hariç tüm materyalleri tenceremizin içinde karıştırıyoruz ve sonrasında ocağımızın altını açıp kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz. Ocağı kapatıp, vanilya ekleyip, karıştırıyoruz.
4. 10 dakika soğutup, krem şantiyi ekleyip, karıştırıyoruz.
5. Muhallebiyi robottan geçiriyoruz yahut mikserle çırpıp pürüzsüz bir kıvam alıyoruz ve bisküvilerin üzerine ekliyoruz ve muhallebi için içine dilimlediğimiz muzlardan ekliyoruz.
6. Çikolata sos için; kremayı ısıtıyoruz ve kenarlardan kaynamaya başlayınca ocağı kapatıp, içine çikolataları ekleyip, karıştırarak eritiyoruz.
7. Çikolata sosu 2 dakika soğumaya bıraktıktan sonra muhallebi için üzerine ekliyoruz. Tatlı oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında endazesiz 4-5 saat bekletip servis yaparken istediğimiz formda süslüyoruz.
Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.