Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırın ve Ocak İkilisini Kullanmaya Gerek Kalmadan Hazırlayabileceğiniz Tatlı Tarifleri

Fırın ve Ocak İkilisini Kullanmaya Gerek Kalmadan Hazırlayabileceğiniz Tatlı Tarifleri

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
s-932c8c0c49b22a19eb9030d1e31f554eec7c0fb5.jpg


Aniden misafir ağırlamanız gerektiğinde ya da canınız ansızın tatlı çektiyse ocak ve fırın kullanmanıza gerek bile kalmadan şipşak hazırlayabileceğiniz nefis tatlı tarifleriniz sizler için sıraladık.


1. Mozaik Pasta Tarifi:




  • 1 paket petibör bisküvi

  • 1 su bardağı süt

  • 3 yemek kaşığı kakao

  • 5 yemek kaşığı şeker

  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

  • 1 su bardağı ceviz veya fındık(isteğe bağlı)
Mozaik pasta için öncelikle bisküvileri kırın, kırarken de fazla ufalamamaya dikkat edin. Tereyağını bir tavada eritin. Eriyen tereyağını ve diğer tüm malzemeleri bisküvilerin üzerine ekleyin. İsteğe göre ceviz yerine fındık da kullanılabilir. Daha sonra iyice karıştırın ve karışımı streç filmin arasına boşaltarak elinizle rulo veya üçgen şeklini verin. Servis etmeden önce buzlukta 2-3 saat kadar dinlenmeye bırakın. Daha sonra dilimleyerek servis edin.

2. Havuç Topları Tarifi:



  • 3/4 SB rendelenmiş Hindistan cevizi

  • 6 adet hurma

  • 3/4 SB ceviz

  • 1/2 SB havuç

  • 1/ SB haşhaş

  • 1/4 SB bal

  • 1 TK vanilya

  • 1 TK tarçın

  • 1/2 TK muskat
Hindistan cevizinden 1/4 su bardağı ayırın. Bütün malzemeleri robottan geçirin. Elinizle toplar yapın. Hindistan cevizine bulayın. Buzdolabında birkaç saat dondurun.

3. Pişmeyen Fit Brownie Tarifi:



  • 15-20 adet hurma 

  • 1 su bardağı ceviz

  • 1/2 su bardağı badem

  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi

  • 2 yemek kaşığı kakao
Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı kakao

  • Kırılmış ceviz ve badem
İlk önce hurmalarınızı sıcak suda  20 dakika kadar bekletin. İyice yumuşadıktan sonra çekirdeklerini çıkarın ve kabuklarını soyun. Bir rondonun içine hurmaları, cevizleri ve bademleri koyup çekin. İyice karıştıktan sonra kalan malzemeleri ekleyip çekmeye devam edin. Yağlı kağıt serdiğiniz bir kap veya tabağın içine karışımınızı dökün ve eşit bir şekilde yayın. Üzerine kakao gezdirin ve kırdığınız badem ile cevizleri koyun. Dilediğiniz zaman dilimleyip servis edebilirsiniz.

4. Pişmeyen Cheesecake Tarifi:



  • 2 paket yulaflı bisküvi

  • 80 gram tereyağı

  • Cheesecake harcı için:

  • 1 paket krem şanti

  • 1/2 SB soğuk süt

  • 200 gram labne peyniri

  • 3 YK limon suyu

  • 1 portakal kabuğu rendesi
Portakal sosu için:

  • 1 portakalın suyu

  • 3/4 SB su

  • 1 YK rendelenmiş portakal kabuğu

  • 2 TK nişasta

  • 1 YK tuzsuz tereyağı

  • 1/4 SB toz şeker
Bisküvileri rondodan geçirip tereyağı ile karıştırın. Pandispanya kalıbının zeminine yayın ve buzdolabında 15-20 dakika bekletin. Krem şantiye sütle çırpın. Üzerine kalan malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin. Zeminin üzerine dökün ve buzdolabında bekletin. Portakallı sos için tereyağı hariç kalan malzemeleri koyup karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca tereyağını ekleyin. İlk sıcaklığı geçtikten sonra cheesecake’in üzerine dökün. Bir gece soğuttuktan sonra dilimleyip servis edin.

5. Cake Pops Tarifi:



6. Banana Split (Genç Kız Rüyası) Tarifi:



  • 2 adetmuz

  • 2 topçikolatalı dondurma

  • 2 topvanilyalı dondurma

  • 2 topçilekli dondurma

  • 2 yemek kaşığıçikolata sosu

  • 2 yemek kaşığıçikolatalı pasta süsü
Muzları uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Servis tabağına aldığınız iki parçadan oluşan muzun orta kısmına birer top çikolatalı, çilekli ve vanilyalı dondurma yerleştirin. Üzerine pasta süs ve çikolata sosu gezdirerek servis edin.

7. Tiramisu Cup Tarifi:




  • 6 yemek kaşığı Çokokrem

  • 18 adet kedi dili bisküvisi

  • 3/4 tatlı kaşığı kakao

  • 1 su bardağı demlenip soğutulmuş kahve

  • 1,75 su bardağı krema

  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri

  • 1,5 su bardağı labne

  • 1/4 tatlı kaşığı tuz

  • 1/4 su bardağı şeker

  • 4 yumurta sarısı
Yumurta sarısı, tuz ve şekeri benmariye koyup iyice çırparak pişirin. Sonrasında soğuması için bir kenara alın. Başka bir kapta labne ve pudra şekerini çırpın. Son olarak kremayı köpürene kadar çırpın. Kremanın 2/3’ünü labneli karışıma ekleyin kalanının içerisine Çokokrem ve yumurtalı karışımı ilave edip karıştırın. Kedi dillerini ikiye kesin ve kahveye bulayın. Çokokrem’li karışımı kupların dibine koyun üzerine kedi dillerini koyun sonrasında labneli karışımı koyup işlemi kup dolana kadar tekrarlayın. Buzdolabında soğutup kakao serperek servis edin.

8. Karpuz Pizza Tarifi:



  • 3/4 SB yoğurt

  • 1 YK bal

  • 1/2 TK vanilya

  • 1 büyük yuvarlak dilim karpuz

  • Çilek

  • Yaban mersini

  • Nane

  • Ahududu

  • Böğürtlen
Bir kasede yoğurt, bal ve vanilyayı karıştırın. Sonrasında karpuzdan büyük yuvarlak bir dilim kesin. Yoğurtlu karışımı karpuza sürüp üzerini kalan malzemelerle süsleyin.
 

Similar threads

Yaz sıcaklarından hepimiz baydık farkındayım Ama durum o kadar da kötü değil sonuçta kışın da içimizi kurutan soğuklardan nefret ediyoruz Neyseki mükemmel lezzetlerle yaz sıcaklarına güzel bir çözüm bulabiliriz! 1 Fıstık ezmesi ve çikolata ikilisini bir bardakta toplamaya ne dersiniz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
155
Evet, bir Ramazan daha geride kaldı. Uzun saatler boyunca aç kaldığımız için kan şekerimiz daima yerlerdeydi. Artık vakit tatlılara gömülme vakti. Konuklarınıza ikram edebileceğiniz, bayramın tadını hissedebileceğiniz birbirinden hoş tatlı tanımlarını sizler için yazdık!  Şimdiden herkese güzel...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
Kuru kuru çay, kahve içemeyenler ve yanında mutlaka bir şeyler atıştırmak isteyenleri böyle alalım Dakikalar içinde lezzetli kek yapmayı ister miydiniz hem de fazla kaçırdım derdi olmadan? Kupa kekle hepsinin mümkün olduğunu söylüyor ve sizinle şipşak ve çok lezzetli kupa kek tariflerini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Havalar yavaş yavaş ısınırken mutfağımızda serinletici tatlara yer vermeye başladık. Ferahlatan tatlar ortasında tatlı olmazsa olmaz dedik ve parfe yapmaya karar verdik. 1. Limon ferahlığı Limonlu Parfe Tanımı 6 adet kedi lisanı 1/2 SB su 1/2 SB şeker 2 YK limon suyu Limon Kreması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Bayram tatlısı dediğimizde akla birinci gelen şerbetli tatlı olsa da hem mevsimden ötürü hem de ağır bir tatlı olması sebebiyle sütlü tatlılar bu sene revaçta. Yapması daha kolay ve herkesin sevebileceği sütlü tatlı tanımlarını sizin için derledik. Yeterli bayramlar. 1. Şöyle havalı bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt