Aniden misafir ağırlamanız gerektiğinde ya da canınız ansızın tatlı çektiyse ocak ve fırın kullanmanıza gerek bile kalmadan şipşak hazırlayabileceğiniz nefis tatlı tarifleriniz sizler için sıraladık.
1. Mozaik Pasta Tarifi:
1 paket petibör bisküvi
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı ceviz veya fındık(isteğe bağlı)
Mozaik pasta için öncelikle bisküvileri kırın, kırarken de fazla ufalamamaya dikkat edin. Tereyağını bir tavada eritin. Eriyen tereyağını ve diğer tüm malzemeleri bisküvilerin üzerine ekleyin. İsteğe göre ceviz yerine fındık da kullanılabilir. Daha sonra iyice karıştırın ve karışımı streç filmin arasına boşaltarak elinizle rulo veya üçgen şeklini verin. Servis etmeden önce buzlukta 2-3 saat kadar dinlenmeye bırakın. Daha sonra dilimleyerek servis edin.
2. Havuç Topları Tarifi:
3/4 SB rendelenmiş Hindistan cevizi
6 adet hurma
3/4 SB ceviz
1/2 SB havuç
1/ SB haşhaş
1/4 SB bal
1 TK vanilya
1 TK tarçın
1/2 TK muskat
Hindistan cevizinden 1/4 su bardağı ayırın. Bütün malzemeleri robottan geçirin. Elinizle toplar yapın. Hindistan cevizine bulayın. Buzdolabında birkaç saat dondurun.
3. Pişmeyen Fit Brownie Tarifi:
15-20 adet hurma
1 su bardağı ceviz
1/2 su bardağı badem
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı kakao
Üzeri için:
1 yemek kaşığı kakao
Kırılmış ceviz ve badem
İlk önce hurmalarınızı sıcak suda 20 dakika kadar bekletin. İyice yumuşadıktan sonra çekirdeklerini çıkarın ve kabuklarını soyun. Bir rondonun içine hurmaları, cevizleri ve bademleri koyup çekin. İyice karıştıktan sonra kalan malzemeleri ekleyip çekmeye devam edin. Yağlı kağıt serdiğiniz bir kap veya tabağın içine karışımınızı dökün ve eşit bir şekilde yayın. Üzerine kakao gezdirin ve kırdığınız badem ile cevizleri koyun. Dilediğiniz zaman dilimleyip servis edebilirsiniz.
4. Pişmeyen Cheesecake Tarifi:
2 paket yulaflı bisküvi
80 gram tereyağı
Cheesecake harcı için:
1 paket krem şanti
1/2 SB soğuk süt
200 gram labne peyniri
3 YK limon suyu
1 portakal kabuğu rendesi
Portakal sosu için:
1 portakalın suyu
3/4 SB su
1 YK rendelenmiş portakal kabuğu
2 TK nişasta
1 YK tuzsuz tereyağı
1/4 SB toz şeker
Bisküvileri rondodan geçirip tereyağı ile karıştırın. Pandispanya kalıbının zeminine yayın ve buzdolabında 15-20 dakika bekletin. Krem şantiye sütle çırpın. Üzerine kalan malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin. Zeminin üzerine dökün ve buzdolabında bekletin. Portakallı sos için tereyağı hariç kalan malzemeleri koyup karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca tereyağını ekleyin. İlk sıcaklığı geçtikten sonra cheesecake’in üzerine dökün. Bir gece soğuttuktan sonra dilimleyip servis edin.
5. Cake Pops Tarifi:
6. Banana Split (Genç Kız Rüyası) Tarifi:
2 adetmuz
2 topçikolatalı dondurma
2 topvanilyalı dondurma
2 topçilekli dondurma
2 yemek kaşığıçikolata sosu
2 yemek kaşığıçikolatalı pasta süsü
Muzları uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
Servis tabağına aldığınız iki parçadan oluşan muzun orta kısmına birer top çikolatalı, çilekli ve vanilyalı dondurma yerleştirin. Üzerine pasta süs ve çikolata sosu gezdirerek servis edin.
7. Tiramisu Cup Tarifi:
6 yemek kaşığı Çokokrem
18 adet kedi dili bisküvisi
3/4 tatlı kaşığı kakao
1 su bardağı demlenip soğutulmuş kahve
1,75 su bardağı krema
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1,5 su bardağı labne
1/4 tatlı kaşığı tuz
1/4 su bardağı şeker
4 yumurta sarısı
Yumurta sarısı, tuz ve şekeri benmariye koyup iyice çırparak pişirin. Sonrasında soğuması için bir kenara alın. Başka bir kapta labne ve pudra şekerini çırpın. Son olarak kremayı köpürene kadar çırpın. Kremanın 2/3’ünü labneli karışıma ekleyin kalanının içerisine Çokokrem ve yumurtalı karışımı ilave edip karıştırın. Kedi dillerini ikiye kesin ve kahveye bulayın. Çokokrem’li karışımı kupların dibine koyun üzerine kedi dillerini koyun sonrasında labneli karışımı koyup işlemi kup dolana kadar tekrarlayın. Buzdolabında soğutup kakao serperek servis edin.
8. Karpuz Pizza Tarifi:
3/4 SB yoğurt
1 YK bal
1/2 TK vanilya
1 büyük yuvarlak dilim karpuz
Çilek
Yaban mersini
Nane
Ahududu
Böğürtlen
Bir kasede yoğurt, bal ve vanilyayı karıştırın. Sonrasında karpuzdan büyük yuvarlak bir dilim kesin. Yoğurtlu karışımı karpuza sürüp üzerini kalan malzemelerle süsleyin.