
Acur Ve Havuç Turşusu Tanımı İçin Materyaller
1 lt lik kavanoz için;
- 1 kilo havuç yahut 1 kilo acur
- 8-10 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay bardağı uzum sirkesi
- Kaynar su
- 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı şeker
Acur Ve Havuç Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Havuçları ve acurları yıkayıp, doğrayalım. Sarımsakları soyalım. 1 litrelik kavanozun tabanına bir tutam maydanoz koyup üzerine 2 diş sarımsak atalım.
- Sonra doğranmış materyallerimizi ekleyelim. Ortalarına sarımsak serpelim.
- Kavanoz dolunca üzerine 1. 5 yemek kaşığı kaya tuzu ve 1 tatlı kaşığı şekeri koyalım.
- Üzerine 1 çay bardağı uzum sirkesi ekleyelim. Kavanoz dolana kadar sıcak su koyalım.
- Kullanılmamış kapakla sıkıca kapatıp kavanozu aykırı çevirelim. Soğuyana kadar bu biçimde bekletelim. Daha sonra serin bir yerde 14 gün bekletelim.