iltasyazilim
FD Üye
Acılı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardağı un
*1 paket kuru maya
*2 tatlı kaşığı tuz
*Su
Üst malzemesi için:
*4 orta boy soğan
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1, 5 tatlı kaşığı kekik
*1 çay kaşığı kimyon
*1 dolu yemek kaşığı biber salçası
*2 tatlı kaşığı acı pul biber
*2 yemek kaşığı susam
*Tuz
Acılı Ekmek Tarifi Yapılışı Un, maya ve tuzu yoğurma kabına alalım Yavaş yavaş su ekleyerek yoğuralım Hamura ele yapışan bir kıvamı olana dek su ekleyelim Hamur pürüzsüz olana kadar iyice yoğuralım Üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım Vaktiniz varsa 2 saat de mayalayabilirsiniz Hamurumuz bir tarafta mayalanırken biz üst malzemesini pişirelim Soğanlarımızı yemeklik doğrayalım 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyip ağzını kapatarak kısık ateşte pişirelim Yumuşayan soğanımızın içine salçamızı, biberimizi ve tuzumuzu ekleyelim Biraz daha kavurduktan sonra soğumaya bırakalım Mayalanan hamuru yağlanmış dikdörtgen borcama alalım ve Her yeri eşit olacak şekilde elimizle bastıralım Soğuyan üst malzememizin içine kekik ve kimyonumuzu ekleyip hamurun üzerine iyice yerleştirelim Susamı da üzerine serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında içi pişene kadar pişirelim Piştikten sonra 10 dk dinlendirip sıcak servis yapalım Biz çok beğenerek yiyoruz Deneyip yapan herkese afiyet olsun
*4 su bardağı un
*1 paket kuru maya
*2 tatlı kaşığı tuz
*Su
Üst malzemesi için:
*4 orta boy soğan
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1, 5 tatlı kaşığı kekik
*1 çay kaşığı kimyon
*1 dolu yemek kaşığı biber salçası
*2 tatlı kaşığı acı pul biber
*2 yemek kaşığı susam
*Tuz
Acılı Ekmek Tarifi Yapılışı Un, maya ve tuzu yoğurma kabına alalım Yavaş yavaş su ekleyerek yoğuralım Hamura ele yapışan bir kıvamı olana dek su ekleyelim Hamur pürüzsüz olana kadar iyice yoğuralım Üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım Vaktiniz varsa 2 saat de mayalayabilirsiniz Hamurumuz bir tarafta mayalanırken biz üst malzemesini pişirelim Soğanlarımızı yemeklik doğrayalım 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyip ağzını kapatarak kısık ateşte pişirelim Yumuşayan soğanımızın içine salçamızı, biberimizi ve tuzumuzu ekleyelim Biraz daha kavurduktan sonra soğumaya bırakalım Mayalanan hamuru yağlanmış dikdörtgen borcama alalım ve Her yeri eşit olacak şekilde elimizle bastıralım Soğuyan üst malzememizin içine kekik ve kimyonumuzu ekleyip hamurun üzerine iyice yerleştirelim Susamı da üzerine serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında içi pişene kadar pişirelim Piştikten sonra 10 dk dinlendirip sıcak servis yapalım Biz çok beğenerek yiyoruz Deneyip yapan herkese afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.