iltasyazilim
FD Üye
Acılı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık su
*1 paket instant maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı şeker
*Un
Harcı için;
*3 tane orta boy soğan
*2 tane domates
*2 tatlı kaşığı acı salça
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı kekik tuz
*Üzeri için susam
Acılı Ekmek Tarifi Yapılışı
Hayırlı akşamlar arkadaşlar çok pratik ve lezzetli bi tarif mutlaka denemenizi tavsiye ederim hamuru önceden paylaşmış olduğum puf poğaçayla aynı Öncelikle hamuru yoğuralım sütü ılıtıp içine mayayı koyup eritiyoruz bi kaba alıyoruz üzerine de şekeri ilave edip karıştırıyoruz daha sonra bütün malzemeleri ekleyelim ,kulak memesi kıvamında bi hamur olacak 23 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz, o arada üzeri için harcımızı hazırlayalım, soğanları bir ince ince küp şeklinde doğruyoruz, salçayı ekleyip iyice içinde eziyoruz, domatesleri de içine rendeliyoruz yağı ve kekiği de ekleyip karıştırdıktan sonra harcımız hazır, mayalanan hamur dan portakal büyüklüğünde alıyoruz, merdane yardımıyla fırın tepsisi büyüklüğünde açıyoruz, harcımızı üzerine döşüyoruz en üstüne susam serpiyoruz ,harç tarifi sadece bir tepsi için malzemeleri siz artırabilirsiniz ,tuz isteğe bağlı, salçanız az tuzluysa ekleyebilirsiniz ,daha sonra 180 ° fırında pişiriyoruz afiyet olsun
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık su
*1 paket instant maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı şeker
*Un
Harcı için;
*3 tane orta boy soğan
*2 tane domates
*2 tatlı kaşığı acı salça
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı kekik tuz
*Üzeri için susam
Acılı Ekmek Tarifi Yapılışı
Hayırlı akşamlar arkadaşlar çok pratik ve lezzetli bi tarif mutlaka denemenizi tavsiye ederim hamuru önceden paylaşmış olduğum puf poğaçayla aynı Öncelikle hamuru yoğuralım sütü ılıtıp içine mayayı koyup eritiyoruz bi kaba alıyoruz üzerine de şekeri ilave edip karıştırıyoruz daha sonra bütün malzemeleri ekleyelim ,kulak memesi kıvamında bi hamur olacak 23 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz, o arada üzeri için harcımızı hazırlayalım, soğanları bir ince ince küp şeklinde doğruyoruz, salçayı ekleyip iyice içinde eziyoruz, domatesleri de içine rendeliyoruz yağı ve kekiği de ekleyip karıştırdıktan sonra harcımız hazır, mayalanan hamur dan portakal büyüklüğünde alıyoruz, merdane yardımıyla fırın tepsisi büyüklüğünde açıyoruz, harcımızı üzerine döşüyoruz en üstüne susam serpiyoruz ,harç tarifi sadece bir tepsi için malzemeleri siz artırabilirsiniz ,tuz isteğe bağlı, salçanız az tuzluysa ekleyebilirsiniz ,daha sonra 180 ° fırında pişiriyoruz afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.